Zambiyalı Adam'dan Lazca Şarkı

Zambiyalı Adam'dan Lazca Şarkı

  • 0
  • 0

15 yaşından beri Karadeniz ve Laz müziğine ilgi duyan Zambiyalı Adam Nkandu'nun, sosyal medyadaki paylaşımları ilgi görüyor.

Bir süredir Türkiye'de üniversite eğitimi gören Zambiyalı Adam Nkandu, Karadeniz müziğine ilgi duymaya başladı.

Kulağına hoş gelen Lazca şarkıları, hangi dile ait olduğunu bilmeden bile dinleyip, söylemeye başlayan Adam, bir süre sonra bu şarkıları sosyal medya hesabından paylaşarak büyük bir beğeni kazandı.

Lazca şarkıları 15 yaşından beri dinlediğini belirten Adam, "Bolu'da makine mühendisliği okuyorum. Ülkemde küçük yaşlardan itibaren Lazca şarkılar dinlemeye başladım. Kulağıma hoş geliyordu ancak ilk başlarda hangi dil olduğunu araştırmadım. Afrika'da 3 binden fazla dil var ve bunları dinlediğimiz için o zamanlar araştırma gereği duymadım." dedi.

Zamanla Lazca dili üzerine daha fazla bilgi sahibi olduğunu ifade eden Adam, "Bir gün sosyal medya hesabımdan söylediğim bu şarkıyı paylaşmak istedim. Orada bir hocam bunun 'Lazca' dili olduğunu söyledi. Lazca şarkıları söylemek ve dinlemekten büyük keyif duyuyorum. Paylaşımlarıma gelen yorumlar da beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Adam, en çok Kazım Koyuncu ve Birol Topaloğlu'nu dinlemeyi sevdiğini de sözlerine ekledi.

Haber :

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor 10 ismi kadrosuna kattı

Çaykur Rizespor 10 ismi kadrosuna kattı

  • 1
  • 0

Rize’nin en yüksek dağı hangisidir?