Deniz: Fındıklı'da 3 Yıldır Devam Eden Bir Oyun Var

Deniz: Fındıklı'da 3 Yıldır Devam Eden Bir Oyun Var

  • 0
  • 0

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 'hak yoksunluğu' ile cezalandırılması istenen Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'na destek verdi. Deniz, "Fındıklı'da 3 yıldır devam eden bir oyun var. Belediyeyi çalıştırmamak üzere kurulan bir tezgah mevcut" dedi.

Fındıklı Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen festivalde çıkan olaylara ilişkin süren davada savcı mütalaasını sundu. Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun ‘hak yoksunluğu’ ile cezalandırılması istendi. Karar duruşması 25 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’da Rize'nin Pazar ilçesinde görülecek.

"Belediyeyi Çalıştırmamak Üzere Kurulan Bir Tezgah Mevcut"
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 3 yıl önceki seçimlerde Fındıklı'da mağlup olanların hazımsızlığının sürdüğünü belirterek, "Kendi deyimleriyle, 'Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Halk iktidarı eline aldı, bu saatten sonra bırakmaz. Fındıklı'da 3 yıldır devam eden bir oyun var. Belediyeyi çalıştırmamak üzere kurulan bir tezgah mevcut. Fındıklı Belediyesi'nin çalışmasın önüne engel çıkaralım, engel çıkaramıyorsak başka filmler  ve tezgahlar kuralım diye düşünüyorlar. Bunun için en olmadık konuları gündeme getirdiler. Buradan sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın Fındıklı halkı oluşturmuş olduğu ve tüm Türkiye'ye örnek olan 'meci' kültürü ve dayanışması ile Fındıklı'daki tüm sorunların üstesinden gelecektir. Fındıklı tüm ülkeye ve dünyaya örnek olmaya devam edecektir." dedi.

"Fındıklı'nın Seçilmiş Belediye Başkanına Gücünüz Yetmeyecek"
Deniz, Atatürk Parkı ile başlayan iftiralar sürecinin devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sürekli olarak belediye başkanı üzerinden görevden alınacak havası yaratılmakta, sürekli tehdit edilmektedir. Siz Fındıklı Belediye Başkanını görevden alsanız ne olacak. Kaybetmiş olduğunuz iktidarı yeniden geri alabileceğinizi. bu halkın size bunun için fırsat vereceğini mi düşünüyorsunuz? Demek ki siz Fındıklıları yeterince tanımamışsınız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Fındıklı için bir Ercüment gider bin Ercüment gelir ve siz her zaman Fındıklı'da kaybedersiniz. Çünkü bundan gayri kaybetmeye koşullusunuz. Bu tarihin akışındandır. Sadece Fındıklı değil nasıl ki yerel seçimlerde ülke genelinde kaybettiyseniz şimdi de genel seçimlerde kaybedeceksiniz. Çünkü geliyor gelmekte olan. Nasıl ki Fındıklı'da ki Atatürk Parkı'nın ismini değiştirmeye gücünüz yetmeyecek, aynı şekilde Fındıklı'nın seçilmiş belediye başkanına da gücünüz yetmeyecek."

"Bu Dava Siyasi Bir Davadır"
Yaşanan olayları 'siyasi linç' olarak değerlendiren Deniz, "Bu dava siyasi bir davadır. Gözdağı verme davasıdır. Burada sadece belediye başkanı ve bir arkadaşımız değil tüm Fındıklı yargılanmaktadır. Asıl suçları da bellidir; yerel seçimleri kazanmak. Fındıklı'da katılımcı ve meci kültürünü yaşama geçirmek için halkın belediyesini kurmaya çalışmaktır. Bu nedenle bu dava sadece Fındıklı'nın değil, tüm Rize’nin, tüm Türkiye’nin davasıdır. Haksızlıklara, adaletsizliklere karşı çıkma davasıdır. Bizler bugün Fındıklı Belediye Başkanımızla ve Fındıklı halkıyla her zaman dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Her Türlü Yasal Zeminlerde Tepkilerimizi Göstereceğiz"
İktidarın, CHP'li Belediye Başkanlarına sistematik bir şekilde saldırılar düzenlendiğini vurgulayan Deniz, "Hiç kimse yaşanılan, yaşatılan haksızlıklar karşısında sessiz kalacağımızı beklemesin ve düşünmesin. Her türlü yasal zeminlerde tepkilerimizi göstereceğiz. Buradan bir kez daha kafalarına göre operasyonlar yapmak isteyenlere sesleniyoruz. Bizler, Nazım'ın dediği gibi 'Değil belediye başkanımızı gölgemizi bile çiğnetmeyiz insana.' Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın." ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

Metruk binaların girişleri kapatıldı

Metruk binaların girişleri kapatıldı

  • 0
  • 0
Konut Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 3,6 arttı

Konut Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 3,6 arttı

  • 0
  • 0

Hangi ilde, Rize'de olduğu gibi Pazar adında bir ilçe vardır?