Bisiklet Yolu Projesinde 2. Etap Başladı

Bisiklet Yolu Projesinde 2. Etap Başladı

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi, toplamda 8 kilometrelik mesafeye sahip olacak Rize sahil bisiklet ve yürüyüş yolu projesinde 2. etap çalışmalarının başladığını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada daha önce İslampaşa'dan Müftü Mahallesi sahiline kadar 2 kilometrelik mesafesinin yapımı tamamlanan ve vatandaşlar tarafından aktif kullanılan sahil bisiklet ve yaya yolu projesinin kalan 6 kilometrelik kısmını kapsayan 2. etabında çalışmalara başlandığı belirtildi. 

Deniz dolgusu devam eden Millet Bahçesi projesi ile entegre olacak olan bisiklet yolu projesinin Rize Adliyesi önünden ÇAYKUR binası arasında kalan kısımda başlatılan çalışma kapsamında, eski zeminin sökümü, zemin düzeltme ve betonlama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. 

Beton çalışmalarının ardından yürüyüş yolu ve bisiklet yolunun üst zemin çalışmalarına geçileceğinin belirtildiği açıklamada, "Sahil Millet Bahçesi projesinin henüz tamamlanmaması dolayısıyla kalan 6 kilometrelik 2. etap kısmın ilk 500 metresinin yapımına başlanırken, Millet Bahçesi projesinin tamamlanmasıyla birlikte bisiklet yoluna sahil boyu devam edilecek olup, şehrimiz İslampaşa ile Boğaz Mahallesi sahil güzergahı boyunca toplamda 8 kilometrelik yaya yürüyüş yoluna kavuşmuş olacak. Proje tamamlandığında vatandaşlar İslampaşa sahilden Boğaz Mahallesi sahiline hem bisikletleriyle hem de yaya olarak ulaşabilecekler." ifadeleri kullanıldı.

 

Haber :

Yorum Yap

Artvin-Hopa kara yolunda çökme meydana geldi

Artvin-Hopa kara yolunda çökme meydana geldi

  • 0
  • 0
Rize'nin 8 aylık çay ihracatı 7,4 milyon dolar oldu

Rize'nin 8 aylık çay ihracatı 7,4 milyon dolar oldu

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'nin komşusu olan illerden birine ait plaka kodudur?