İl Sağlık Müdürü Tepe'den 'Aşı' Çağrısı

İl Sağlık Müdürü Tepe'den 'Aşı' Çağrısı

  • 2
  • 0

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, omicron varyantıyla birlikte son günlerde şehir genelinde vaka sayının çok yüksek rakamlara ulaştığını belirterek, "Bu süreci sağlıklı atlatmak istiyorsak mutlaka aşılarınızı yaptırın" dedi.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Aytekin Kalender'e özel açıklamalarda bulunan Tepe, vaka sayıları omicron varyantının etkisine bağlı olarak hızla yükselişe geçtiğini vurguladı. 

Vaka artışının hastanelere de olumsuz yansıması olduğu aktaran Tepe, "Hastanelerimizdeki hasta yükü giderek artıyor. Hastanede yatan hastaların yüksek bir kısmı yaşlı vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu hastaların durumuna baktığımızda yüzde 90'dan fazlasının ya hiç aşı olmadığını ya da eksik aşılı olduklarını görüyoruz. Aylar öncesinde iki doz aşı olmuş ve tamamlama dozunu olmamış veya hiçbir şekilde aşı olmamış hastalar. Bu kişiler üzerinde virüs ağır seyrediyor. Ne yazık ki yoğun bakımda kalıp hayatını kaybeden hastalarımızın da bu hastalarımız. Kovid dışındaki hastalarımıza da hizmet veriyoruz. Bu sefer onlara ayrılan yerlerde kısıtlanmaya gidildiği için o noktada da zorlanıyoruz. Lütfen özellikle yaşlı vatandaşlarımız mutlaka aşılarını tamamlasınlar veya yakınları tamamlatsınlar. Onları daha çok koruyalım." diye konuştu. 

"Aşının Gebelik ve Sonrası Üzerine Olumsuz Etkisi Yoktur"
Özellikle aşı olmamış ya da aşılarını tamamlamamış gebelerde hastalığın ağır seyrettiğine değinen Tepe, "Çift can taşıyan bu insanlarımızın aşılarını yaptırma konusunda daha hassas davranması gerekiyor. Tekraren söylüyoruz, aşının gebelik ve sonrası üzerine olumsuz etkisi yoktur. Tam tersi aşı olmamak anne ve karnındaki bebeğinin ciddi riske girmesi demektir. Ne yazık ki bu anlamda da çok ağır acılar yaşadık. Lütfen özellikle yaşlılarımız, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız veya obez insanlarımız herkesten çok daha fazla aşılarını tamamlamaya özen göstersinler. Şu zor günlerde sevdiklerimize yapacağımız en doğru ve yararlı şey aşılarını tamamlamak olacaktır. Bu süreci sağlıklı atlatmak istiyorsak mutlaka aşılarınızı yaptırın" ifadelerini kullandı.

"Tüm Aşılarımız Randevusuz Olarak da Yapılmaktadır"
Tepe, aşı tedarikinde bir sorun yaşamadıklarını belirterek, "En son aşısının üzerinden 3 ay geçmiş vatandaşlarımızın mutlaka hatırlatma dozlarını yaptırmasını önemle rica ediyoruz. Yaşlılarımız aşı uygulama birimlerine getirilemiyorlarsa biz evlerine giderek aşılarını yapıyoruz. Rize’nin en ücra köşesine bile sağlık ekiplerimiz bu hizmeti veriyor. Yine ilimizde tüm aşılarımız randevusuz olarak da yapılmaktadır." dedi.

 

Haber :

Yorum Yap

PKK/KCK'nın sözde sorumlularından terörist Yiğit'i Gara'da etkisizleştirdi

PKK/KCK'nın sözde sorumlularından terörist Yiğit'i Gara'da etkisizleştirdi

  • 0
  • 0
Sancaktutan'dan önemli vaat

Sancaktutan'dan önemli vaat

  • 1
  • 0

Atmaca avında kullanılan kuşun Lazca adı nedir?