Rektör Karaman: RTEÜ Adından Söz Ettiren Bir Üniversite Haline Geldi

Rektör Karaman: RTEÜ Adından Söz Ettiren Bir Üniversite Haline Geldi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman, RTEÜ'nün adından söz ettiren bir üniversite haline geldiğini söyledi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, TVNET ekranlarında canlı yayımlanan 'Kampüs Yolunda' programının konuğu oldu. 

Program sunucusu Esra Esen Atayeter’in sorularını cevaplayan Karaman, RTEÜ'nün kuruluşu, gelişimi ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

RTEÜ'nün 2006 yılında kurulduğunu hatırlatan Karaman, ülkenin genç eğitim kurumlarından biri olan üniversitelerinin yeni nesil bir devlet üniversitesi olduğunu belirterek, kurumun akademik ve idari kadrosu ile eğitim-öğretim altyapısını anlattı. 

Mevcut haliyle üniversite bünyesinde 15 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 1 lisansüstü eğitim merkezinin bulunduğunu belirten Karaman, “Bu akademik birimlerimizde 149 farklı diploma programları var. Yaklaşık 18 bin öğrenci de üniversitemizde eğitim-öğretim görüyor.” dedi. 

Üniversitenin uzmanlaştığı alanlardan bahseden Karaman, “Diğer fakültelerimizin çalışmalarının yanında özellikle iki alanda daha fazla uzmanlaşıyoruz. Birisi Cumhurbaşkanlığı ile YÖK'ün birlikte yürüttüğü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma diye bir program var. Bu program kapsamında yer alan üniversitelerden birisi de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesidir. Bizim buradaki ihtisas alanımız hem Rize ilinin hem de Doğu Karadeniz'in en önemli geçim kaynağı ve ticari ürünü olan çay. Biz çay üzerine ihtisas olan bir üniversiteyiz. Fakat bunun yanında bizim aynı zamanda Tıp Fakültesi ön plana çıkan fakültelerimizden birisi. Özellikle Orta Asya'ya açılan bölgede Gürcistan’a yakın bir yerde konumlanmış olan bir üniversiteyiz. Bizim sağlık alanında hasta potansiyeline baktığımızda Rize var, Trabzon'un doğusu var, aynı zamanda Erzurum'un güneyinden hastalarımız var. Artvin ve Gürcistan'dan da hastalarımız var. Biz sadece Rize iline değil bölgeye de sağlık hizmeti veren bir konumdayız.” diye konuştu. 

RTEÜ'nün akademik performansı ve başarısı hakkında da detaylı bilgiler veren Karaman, üniversitenin akademik başarı anlamında hem ülkede hem de dünyada adından söz ettiren bir üniversite haline geldiğini söyledi. 

Üniversitenin ülke ve dünyadaki konumuna değinen Karaman, “RTEÜ Yükseköğretim Kalite Kurulundan Kurumsal Akreditasyon Belgesi alan 16 üniversiteden biriyiz. Türkiye’de üniversiteleri akademik performans ve başarı açısından değerlendiren kuruluşlar var. Bu kuruluşların yaptığı değerlendirmeye göre RTEÜ ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında ilk elli üniversite arasındadır. 2000 yılından sonra kurulan 128 üniversite arasında 13. sıradayız. Dünya sıralamalarına baktığımız zaman, Londra merkezli Times Higher Education (THE) tarafından yapılan değerlendirmeye göre son iki yılda Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralamasına giriyor. Türkiye’den 43 üniversite bu listeye girdi, bunlardan birisi de Üniversitemizdir.” dedi. 

Üniversitenin öğrenci dostu ve öğrencileri merkeze alan bir eğitim kurumu olduğunu belirten Karaman, öğrencilere sağlanan sosyal yaşam alanları, ulaşım, yurt olanakları ve kampüs imkânlarını anlattı.

Bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek ve tercih yapacak olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Karaman, adayların tercih edecekleri üniversitelerin niteliğine, akademik kadrosuna, akademik başarısına, fiziki altyapısına, laboratuvarına ve kütüphanesine bakmalarını istedi. 

Karaman konuşmasını, “Akademik kadromuza baktığımızda hem sayısal olarak hem de nitelik olarak iyi bir kadromuz var. Çok iyi burs imkânlarımız var, onlardan yararlanabilirler. Rize ulaşılması kolay, güvenilir, yeşille mavinin buluştuğu bir şehir. Daha iyi yetişmek isteyenleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bekliyoruz.” diyerek tamamladı.

Haber :

Yorum Yap

Çayelispor, şampiyonluğa yürüyor

Çayelispor, şampiyonluğa yürüyor

  • 0
  • 0
17 yaşındaki Esma kayıplara karıştı

17 yaşındaki Esma kayıplara karıştı

  • 0
  • 0

Rize'den karayolu ile hangi kente ulaşım daha uzun süren?