Arı yetiştiricileri bir araya geldi

Arı yetiştiricileri bir araya geldi

  • 0
  • 0

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Artvin DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen Arı Yetiştiricileri Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Ardahan'dan birlik başkanlarının katıldığı toplantıda, bölgedeki arıcılığın gelişmesi, bal rekoltesinin ve kalitesinin yükseltilmesi, arı yetiştiricilerinin karşılaştığı sorunların çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Dünyada arıcılığın büyümeye devam ettiğini vurgulayan Şahin, "Türkiye de bu pazarda çok önemli bir konumda. Arıcılıkta dünya ikincisi durumundayız. Dünya pazarlarının gerisinde kalmamak için malımızı satmak zorundayız. Bunun için de balımızı dünyaya güzel tanıtmamız lazım." diye konuştu.

Yurt dışından Türkiye'ye arı gelmesinin kabul edilir bir durum olmadığının altını çizen Şahin, "Dünyadaki 27 farklı arı ırkının 7'si ülkemizde var. Irk zenginiyiz, dolayısıyla bu konuda hassasiyet göstermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Şahin, yetkililerin sahte balla mücadelede daha çok gayret içinde olması gerektiğini de dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Biz sahte bal tüketmek istemiyoruz. Benim ülkemin insanını zehirlemeye hiç kimsenin hakkı yok. Biz sahte ballarla ilgili proje yapıyoruz. Türkiye Arıcılar Birliği olarak, 2019 yılından bu yana Bakanlığımızın ilgili bölümü ile beraber çalışıyoruz."

Haber :

Yorum Yap

Trabzon'un 2 aylık ihracatı 211,8 milyon dolar oldu

Trabzon'un 2 aylık ihracatı 211,8 milyon dolar oldu

  • 0
  • 0
SGK duyurdu: Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon

SGK duyurdu: Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon

  • 0
  • 0

Ç.Rizespor kaç kez Süper Lig'den düştükten 1 yıl sonra yeniden yükselmeyi başarmıştır?