Vali Çeber'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Çeber'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

  • 0
  • 0

Rize Valisi Kemal Çeber’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çeber'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Birleşmiş Milletler Cemiyetinin “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul ettiği 3 Aralık gününün, engelli kardeşlerimizin hakkıyla anlaşılmaları, sorunlarına yönelik farkındalık oluşması ve daha mutlu yaşayabilmeleri adına bir fırsat olmasını temenni ediyorum. 

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi de o ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir. İnsanı merkez alan ve bütün hizmet sunumlarında insanı önceleyen, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet tasavvuru, yönetim anlayışı ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dahil edip yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekteyiz.

Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yapmak onların sorunlarını önceleyip çözmek ve hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. 

Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize güç veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirterek 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor ve kendilerine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum."

Haber :

Yorum Yap

Rize Belediyespor, sezonu mağlubiyetle kapattı

Rize Belediyespor, sezonu mağlubiyetle kapattı

  • 0
  • 0
Düzce'de otomobilin savrulan araca çarptığı kazada 4 kişi yaralandı

Düzce'de otomobilin savrulan araca çarptığı kazada 4 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Çayeli’nin eski adı nedir?