Doğu Karadeniz'de 'vargit' çiçekleri açtı; yaylacılar dönüşe geçti
17.10.2022 - 09:11DOĞU Karadeniz yaylaları, sonbahar mevsiminin gelmesiyle 'vargit' olarak bilinen mor ve beyaz renkli çiçeklerle kaplandı.
- 0
- 0
- 689
DOĞU Karadeniz yaylaları, sonbahar mevsiminin gelmesiyle 'vargit' olarak bilinen mor ve beyaz renkli çiçeklerle kaplandı.
ORDU'nun Fatsa ilçesinde staj yapan lise öğrencisi S.T. (15), çalıştığı yerin siparişleri için gittiği çiçekçide cinsel istismara uğradı.
Osmanlı döneminde casusluk olaylarına konu olduğu için "efsane renk" olarak anılan Edirne kırmızısı (Rouge d'Adrinople) renginin elde edildiği bitkiden diş temizleyici tablet üretildi.
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinden avlanmak için denize açılan balıkçı teknesinin ağına, Düzce açıklarında dalgıçlar için denize batırılan hurda uçak parçaları takıldı.
Meta Platforms Inc., MetaPlatforms Ireland Limited , WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında yürütülen rekabet soruşturmasında sözlü savunma toplantısı Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle başkanlığında yapıldı.
Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Uzamış Kovid Sendromu'ndan etkilenen sistemlerin başında kalp-damar, solunum, beyin, sinir ve hareket sisteminin geldiğini belirtti.
Emtia piyasasında geçen hafta enflasyon ve resesyon endişelerine karşın risk algısının biraz yumuşamasıyla pozitif bir seyir izlendi. Geçen hafta Brent petrol yüzde 15, kurşun yüzde 10,6, alüminyum yüzde 7,5, şeker yüzde 5,7 artış kaydetti.
Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 4 yeni film vizyona girdi.
KARADENİZ Bölgesi'nde 6 ili kapsayan, 15 maddelik 'İklim Değişikliği Eylem Planı' çerçevesinde, Trabzon'da dere yataklarında tespit edilen riskli yapılar arasındaki Tonya'da yer alan Kastan Deresi üzerine yıllar önce inşa edilen 5 katlı bina ile çevresindeki 33 yapının yıkımı bekleniyor.
Rize'de deniz doldurularak inşa edilecek 850 yatak kapasiteli Rize Şehir Hastanesi için çalışmalar devam ediyor.
KARABÜK'te çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerince yapılan müdahale ile söndürüldü. Yangında 3 dekar alan zarar gördü.
ZONGULDAK’ta Kazım Koca’nın (63), 50 yıldır yüz kemiğinde bulunan kurşun ameliyatla alındı.
RİZE'de, kamyon lastiğinin patlamasıyla oluşan basınç nedeniyle park halindeki otomobil hasar görürken, 3 iş yerinin camları kırıldı.
TRABZON'da, evinde başından vurulmuş bulunan, yapılan incelemede tabancasıyla yaşamını sonlandırdığı ortaya çıkan, Zonguldak Ereğli'de toprağa verilen polis memuru İlknur Erim Bahadır'ın (45) cenazesini; eşinin ailesinin usulsüz aldığını öne süren Ahmet Bahadır'ın suç duyurusu üzerine savcılık, soruşturma başlattı.
Sevgi ve dostluk kavramlarına verdiği büyük önemle tanınan yazar ve bürokrat Fethi Gemuhluoğlu'nun vefatının üzerinden 45 yıl geçti.
BOLU'nun içme suyu barajı Gölköy Baraj Göleti'nde, balık ölümleri meydana geldi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı.
Bakan Murat Kurum, sosyal konut projelerine ilişkin, "İnşallah 2023'ün ilk çeyreğinde bütün sözleşmelerimizi TOKİ Başkanlığımız eliyle imzalayacağız. 2 yıl içerisinde konutlarımızı bitirip etaplar halinde teslimini yapacağız." dedi.
ABD'de, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, dijital varlıkların finansal sistem için oluşturduğu riskleri ele alan ve düzenleyici boşlukları gidermeye yönelik yasaların geçirilmesi için Kongre'ye tavsiyede bulundu.
ORDU'da, ağabeyi U.K.K.'nin (15) tüfeğin kazara ateş almasıyla ölümüne neden olduğu Şevval K. (13), toprağa verildi. Şevval'in okulunda, arkadaşları sırasına çiçek bıraktı.
GİRESUN’da, depolanan çöplerden çevreye atık su sızdığı tespit edilen ve depolama şekli hava, su ile toprakta kirliliğe yol açtığı gerekçesiyle mahkemenin verdiği kapatma kararının uygulanmadığı Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi önünde çadır kuran bölge halkı, 4 gün nöbet tuttu.
