10 ilde 284 kişi hayatını kaybetti, 2323 kişi yaralandı
06.02.2023 - 10:35Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.
- 0
- 0
- 649
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.
Rize Valisi Kemal Çeber, Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem sonrası Rize’deki arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin yola çıktığını belirtti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.
Akçaabat Belediyesince çevre kirliliğini önlemek amacıyla üç noktada mobil atık getirme ünitesi kuruldu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde buzlanma deneniyle otomobil dereye düştü, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Emekli Resim Öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencileri tarafından yapılan ve Guinnes Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’ adlı çalışma, başkentte ilk defa görücüye çıkıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan proje kapsamında çatılarına güneş panelleri kurulan işletmelerin elektrik maliyeti düştü
Giresun’da 15 yıl önce bir hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe ölüm yıldönümünde adının yaşatıldığı ve hayatını kaybettiği hastanede meslektaşları tarafından anıldı.
Giresun’un Görele ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları sonucu ilk gaz yakma töreni düzenlendi.
Dünya genelinde 2020'de 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konulurken, yaklaşık 10 milyon kişi kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.
Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 74 metreye ulaştı.
Uyku uzmanı Prof. Dr. Levent Öztürk: "Ne kadar uyku ihtiyacımız varsa bu uyku ihtiyacımızı almamız gerekiyor. Güçlü bağışıklık sistemi kanser gelişimini önlemede de son derece önemlidir." dedi.
Rize İl Genel Meclisi'nde, 2023 yılı i̇çme suyu yatırımları i̇le yaz dönemi için olası kuraklığa karşı alınabi̇lecek önlemler görüşüldü.
Aslen Rize'nin Derepazarı ilçesinden olan ünlü bestekar Sadettin Kaynak'ın vefatının üzerinden 62 yıl geçti.
Adana'da mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları, çadırların yakınında oluşturulan konteyner sınıflar sayesinde eğitimden geri kalmıyor.
İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen ikinci yarıyılda alınacak tedbirlere dair genelgeye göre okul servisleri 6 Şubat'tan itibaren bir hafta boyunca kesintisiz denetlenecek ve eğitim-öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından korunan alanlara ziyarette 2022 yılında rekor kırıldı.
Avrupa'nın pek çok ülkesinde olduğu gibi İspanya'da da ciddi boyutlara ulaşan ilaç tedarik sorunu son bir yılda yüzde 150 artış gösterdi.
Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, "Bu dönem yapılacak olan genel seçimdeki ortamda seçmen iki kutuplu bir siyasete mecbur bırakılıyor." dedi.
