Artvin’de 12 ev yandı; yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
02.04.2021 - 11:53ARTVİN’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde dün çıkan yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılmaz hale geldi.
- 0
- 0
- 1049
ARTVİN’in merkeze bağlı Ortaköy köyünde dün çıkan yangında, 12 ev, 3 ahır ve 8 samanlık kullanılmaz hale geldi.
Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan vaka haritasına göre Rize'de geçen hafta 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 202’den 250'ye çıktı. Rize Valisi Kemal Çeber, “Bundan sonra herkesin polisi biraz kendi vicdanı, ev buluşmalarından kaçınalım” uyarısında bulundu.
KORONAVİRÜS risk haritasında 4 haftadır kırmızı listede yer alan Samsun’da denetimler artırıldı.
DOĞU Karadeniz’de, mayıs ayında başlayacak çay tarımı için hasat döneminde büyük kentlerden bölgeye gelmesi beklenen 100 binin üzerinde üretici için 10 günlük karantina uygulanacak.
İllerin risk haritasının açıldığı günden bugüne ‘Yüksek risk’ altında olan Rize’de kafe sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafe, restoran ve lokantaların açılması kararını beklemediğini dile getirerek "Hazırlıksız yakalandık" dedi.
ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde çıkan yangında 52’si konut olmak üzere ahır ve samanlıklarla birlikte 193 yapının zarar gördüğü Dereiçi köyünden duygulandıran bir çağrı geldi.
Türkiye'de Kovid-19 salgınında toplumsal bağışıklama kapsamında uygulanan aşı programına göre bugün 60 yaş üzeri ve eşleri ile risk grubundaki bazı hastalar için aşılama süreci başladı.
SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre nüfusa oranla Covid-19 vaka sayısında üç haftadır ilk sırada yer alan Samsun'da Vali Zülkif Dağlı, vatandaşları evde kalmaya ve kurallara uymaya davet etti.
TRABZON’da otomobille dereye uçan, çıktıkları kaya üzerinden vatandaşların yardımıyla bellerine bağlanan halatla kıyıya çekilerek kurtarılan 3 kişiden sürücü Cezmi Sağlam, ölümle burun buruna kaldıkları korku dolu o anları anlattı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce Rize'de derelerde taşkın riskini azaltacak taşkın kontrol sistemleri yapılacak.
SAMSUN Valisi Zülfik Dağlı, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında 3 haftadır zirvede olan kentte, kuralları ihlal edenlerin ihbar edilmesi için çağrıda bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre yeniden yükselişe geçen iller arasında yer alan Rize’de denetimler artırıldı. Polis ekipleri işlek cadde ve sokaklarda vatandaşları sık sık uyarıyor.
Dünyadaki koruma altındaki 100 ormandan Türkiye’deki ise birkaç ormandan biri olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki şimşir ormanları hastalıklar ve şimşir kelebeği adı verilen zararlı nedeniyle kurumaya yüz tuttu.
Mahallesinde bir evin çatısına kurulan baz istasyonunun yerinin yanlış olduğunu düşünen Rizeli Temel Mavi hafriyat dökerek mahalle yolunu ulaşıma kapattı.
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Artvin’in Yusufeli ilçesinde, çıkan yangında 193 bağımsız yapının zarar gördüğü Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu.
SAMSUN'da bir mahallede vakaların gizlendiği bilgisi üzerine filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı 150 kişiye yaptığı koronavirüs testinde, yarıya yakınının pozitif çıkmasının yankıları sürüyor.
Yaylalarının yanı sıra sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Doğu Karadeniz'de turizmciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl turizm sezonunda Orta Doğu'dan gelemeyecek turistlerin yerini yerli ziyaretçilerle doldurmak için planlama yapıyor.
ARTVİN’in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde dün çıkan, 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıkların yandığı, 30 dolayında büyükbaş hayvanın telef olduğu yangın, sabaha karşı yağmurun da etkisiyle söndürüldü.
Hamsiden ümidini kesen balıkçılar çaça balığı avına yöneldi.
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel verilere göre nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü 'Çok yüksek riskli' kategorisindeki illerin yer aldığı Karadeniz'de seyahat kısıtlaması ve araç denetimleri gündeme geldi.
