Çayeli'nde heyelan anı anbean kaydedildi
19.07.2024 - 10:51Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelan, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
- 0
- 0
- 2855
Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelan, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen "Kuyu-9" operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 47 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay 1 milyar 21 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.
Rize'de sağanak nedeniyle debisi yükselen derede mahsur kalan 2 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 8 kişi tedavi altına alındı.
Beslenme uzmanları, aşurenin içeriğindeki baklagiller, tam tahıllar, sert kabuklu yemişler ve meyveler sayesinde birçok kronik hastalığa karşı koruma sağladığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve "kalp dostu" olduğunu belirtiyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığına bağlı üç kurama Rizeli isimler atandı. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Fındıklılı Aytaç Yüksel, Strateji Geliştirme Başkanlığına Çayelili Yusuf Alperen Ayar, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcılığına Çamlıhemşinli Yahya Kesimal atandı.
Rizeli eski İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük yeni görevine atandı.
Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Komisyonda, görüşmelere 22 Temmuz Pazartesi günü devam edilecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın yörünge yolculuğunda 5. ve son ateşlemenin de başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.
Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Son 15 yılda yaşanan çay sektöründe ki rahatlama sonrası bu yıl müstahsiller yeniden izdihamla karşı karşıya kaldı. Bunda baş neden olarak çay üreticilerinin yaş çay ürünlerini bir haftada bitirmeye çalışması gösteriliyor.
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde sağanak etkili oldu.
Çengelli iğneyi ucu açık bir şekilde yutan 10 aylık kız bebeğin, getirildiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan hızlı müdahale sayesinde hayatı kurtarıldı.
Rize-Artvin-Erzurum arasında 50 yıldır dolmuş olarak hizmet veren ve emsallerine göre yürür vaziyetteki tek minibüs olan 1974 model Renault Saviem SG2 marka minibüs ilk kez el değiştirdi.
HENTBOLDA YENİ SEZON FİKSTÜRÜ 22 TEMMUZ'DA ÇEKİLECEK
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 11.186,45 puanla rekor seviyeyi gördü.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde heyelan ve su taşkınları nedeniyle 4 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) Türkiye birincileri belli oldu.
