Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi lunapark işletmesinin üst hakkını ihale edecek
02.02.2023 - 18:10- 0
- 0
- 525
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin gelecek ay uygulamaya konulması halinde kamu personeli için 49,7 milyar lira, SGK için 144,7 milyar lira olmak üzere bütçeye toplam maliyetinin 194,4 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.
Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, yarıyıl tatili dolayısıyla yerli ziyaretçilerin tercih ettiği mekanların başında geliyor.
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin saç ekiminde ilk sırada yer aldığını belirten İstanbul-Ataşehir’deki Vera Clinic’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sipahi,Türkiye'nin tercih edilme nedenlerinin ise gelişen teknolojinin doğru kullanılması, deneyimli doktorlar, konforlu bir süreç ve uygun fiyat politikası olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT düzenlemesine ilişkin, "8 Eylül 1999’da gelen yasayla belirtilen prim günlerinin tamamlanması gerekecek. EYT’liler için ayrı bir maaş hesabı, normal emekliler için ayrı bir maaş hesabı diye bir şey yok" dedi.
Rize Belediyesi, üzerine kale direğinin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Çaykur Rizespor altyapı futbolcusu Yiğit Demirel adına futbol turnuvası düzenleyecek.
Cumhuriyet tarihinin en büyük katılımlı tatbikatı, Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın adını taşıyan atış ve tatbikat alanında Kars’ta devam ediyor.
En son 2014 yılında yapılan Ankara Rize Günleri bu yıl yeniden Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından aynı çoşkuyla yapılacak.
AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hamza Meral, Kocaeli'den milletvekili aday adayı oldu.
Her yıl renkli görüntülere sahne olan Petranboard Kayak Şenliği için geri sayım sürüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Etkin borç yönetimi anlayışımız neticesinde, iç borçlanmamızın vadesi, maliyeti ve kompozisyonunun her birinde eş zamanlı olarak çok önemli başarılara imza attık" dedi.
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" Kars'ta devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022 yılının 46,3 milyar dolar turizm geliriyle tamamlandığını belirterek, "Bütün bu rakamlara baktığınızda, hem toplam gelir hem kişi başı gecelik gelirde Cumhuriyet tarihi rekorlarını Türkiye kırmış oldu" dedi.
Anadolu rock ve pop müziğin önemli isimlerinden, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Mehmet Barış Manço, vefatının 24. yılında yad ediliyor.
Eşinin görevi dolayısıyla 40 yıl farklı illerde yaşadıktan sonra memleketi Trabzon'a dönen Bilgi Kurbetli Mısır, tarihi Alacahan'da açılan kursta yaklaşık 3 aydır kadınlara atık kumaşlardan tablo yapmayı öğretiyor
