Başkent Kültür Yolu Festivali'ne Göbeklitepe Operasıyla veda
24.10.2022 - 10:03Ankara Devlet Opera ve Balesi, Göbeklitepe Operasını Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında izleyiciyle buluşturdu.
- 0
- 0
- 660
Ankara Devlet Opera ve Balesi, Göbeklitepe Operasını Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında izleyiciyle buluşturdu.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023'ten itibaren üç yıllık bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.
Afyonkarahisar'da yaşayan 44 yaşındaki 3 çocuk annesi doktor Gülsün Ateş Doğan, aşırı kiloları nedeniyle hayatı zorlaşınca obezite cerrahi yöntemiyle 54 kilo verdi.
Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ceylaner, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon kişide nadir hastalık bulunduğunu söyledi.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇBİR-SEN) Şube Başkanlığına yeni seçilen Yunis Kurt ve yönetim kurulu üyelerine bulunduğu hayırlı olsun ziyaretinde Tokat'ın tarım gündemi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
GÜMÜŞHANE'nin Şiran ilçesinde 3,5 kilometre boyunca yatağında ağaç ve otların büyüdüğü, taş ve çakılların biriktiği Şiran Deresi, olası lokal ve şiddetli sağanak sonrası taşkın riski ile karşı karşıya.
TÜRKİYE Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suçiçmez, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 41 kişinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasına ilişkin, “Barolar Birliği olarak, soruşturma ve yargılama aşamasında her alanda yer alacağız.
ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesindeki maden ocağında 2013 yılındaki grizu patlamasında 8 işçinin öldüğü kazada, kurum yöneticilerinin yargılanmasının önü, Anayasa Mahkemesi kararıyla açıldı.
RİZE'de, deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve korozyon nedeniyle riskli duruma geldiği belirlenip yıkılan 25 bin metrekare alandaki binaların yerine yapılan yeni inşaatlarda sona gelindi.
Yalova'nın Altınova ilçesi açıklarında denizin yüzeyinden yaklaşık 3,5 metre derinlikte yer alan tarihi Kibatos Kalesi'ndeki su altı kazılarında zeytinyağı işliği ve hamam yapısı bulundu.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden (BŞEÜ) bir grup akademisyen, üniversite-sanayi iş birliğiyle Teknoloji Transfer Ofisinde savunma sanayisine insansız hava aracı (İHA) motoru ve insansız uçak üretimi yapıyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrencileri, ürettikleri üst düzey ray ötesi hızlı ulaşım aracı teknolojisine sahip "SÜ Kapsül Hyperloop" adını verdikleri araçla katılacakları yurt dışındaki yarışmalarda da derece elde etmek istiyor.
ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında çalışan işçiler, Amasra'daki grizu patlamasında hayatını kaybeden 41 maden işçisi için dua etti.
ARTVİN'in Borçka ilçesinde 1400 yaşında olduğu tahmin edilen porsuk ağacının 'Anıt ağaç' olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı.
TRABZON’un Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, direksiyonuna geçtiği dolmuş minibüsüyle ücretsiz yolcu taşıdı.
BARTIN’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye örnekleme yapılması için madencilerin kullandığı ekipmanlar getirildi.
ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesi Filyos Limanı ile Karadeniz açıklarında keşfedilen doğal gazı çıkartma çalışmalarına ilişkin, TPAO'dan paylaşım yapıldı.
SAHA İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR
İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, belediyenin nüfusa göre aldığı payın artması adına hemşehrilerine ikametgahlarını 31 Aralık'a kadar ilçeye taşımaları yönünde çağrıda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen 15. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, sanal evren ve 5G teknolojisine ilişkin "beyin fırtınası"na sahne oldu.
