Uzmanından 'inatçı öksürük' uyarısı
18.02.2025 - 12:31Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir.
- 0
- 0
- 2396
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir.
Çocukların beslenme alışkanlıklarının, zihinsel gelişimlerini doğrudan etkilediğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, "Günümüzde yoğun tempoya bağlı olarak çocukların beslenme düzenlerinde giderek daha fazla yer kaplayan paketli gıdalar, içerdikleri koruyucu maddeler, trans yağlar ve rafine şekerler nedeniyle beyin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor" dedi.
Artvin'de öğretmenler, ördükleri atkıları deprem bölgesindeki kardeş okulun öğrencilerine gönderdi.
Ortahısar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Başkan Kaya, “Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşıyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak, bizim asli görevimizdir” dedi.
Bolu'da Anadolu Otoyolu üzerindeki dinlenme tesisinde mola veren Ankaragücü taraftarları kendi aralarında kavga etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Andon bölgesindeki tarihi hanların restore edilerek, turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Pekdemir, göğüs ağrısının kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çekti. Erken teşhisin kalp hastalıklarında hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Pekdemir, göğüs ağrısının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Küresel piyasalar, ABD'nin gümrük vergisi politikalarının sonuçlarına ilişkin endişelerle yön arayışına devam ediyor.
Emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağı merak edilirken, gözler 21 Şubat’ta gerçekleştirilecek Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısına çevrildi.
Yozgat’ta minarenin şerefesinde dolaşan tilki görenleri hayrete düşürdü.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi organize edilen "Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" tamamlandı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından emniyet ve jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlere ilişkin paylaşımda bulundu.
Günlerce ve haftalarca süren öksürükten muzdarip olan vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor.
Çorum'da ambulans ve otomobilin çarpıştığı kazada 2 sürücü yaralandı.
Giresun'un Tirebolu ilçesinde kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Ordu’nun Akkuş ilçesinde ahırda sobadan kaynaklı çıkan yangında 5 büyükbaş öldü.
İstanbul Üniversitesi'nden (İÜ) bilim insanları, uçak yakıtlarından alınan örneklerde yapılan araştırmalar sonucunda "Facivitalis İstanbulensis" adlı yeni bir bakteri cinsi keşfetti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-39" operasyonlarında 103 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nden Prof. Dr. Murat Arslan, sperm dondurmanın, aile kurma yolunda erkekler için önemli bir güvence sağladığını belirterek, bu yöntemin sağlık koşullarının zorladığı durumlarda tüp bebek tedavisinde başarı şansını artırdığını bildirdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'yu daha yaşanabilir, kendi kendine yeten Türkiye'deki ilk 10 şehirden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
