Ordu'da çilek hasadı başladı
01.06.2025 - 15:59Ordu'da fındığın yanında ek gelir getirmesi amacıyla oluşturulan çilek bahçelerinde sezonun ilk hasadına başlandı.
- 0
- 0
- 1810
Ordu'da fındığın yanında ek gelir getirmesi amacıyla oluşturulan çilek bahçelerinde sezonun ilk hasadına başlandı.
Giresun'da, "Giresun'a Özgü Ürün Tasarlıyorum" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan idari personel İlker Taşpınar, 2,5 yıldır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.
Türkiye'nin sahip olduğu 28 bin hektar kestane ormanı varlığının 7 binini bünyesinde bulunduran Sinop'ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısı zararlısıyla mücadele için 2022'den bugüne kadar 17 bin 699 avcı böcek doğaya salındı.
BayraktarTeknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.
Meteoroloji'nin güncel tahminlerine göre Rize'de önümüzdeki hafta başı yağışlı bir hava etkili olacak. Ancak haftanın ikinci yarısından itibaren güneşli günler geri dönecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Kırmızı Bülten’ ile uluslararası seviyede aranan 7 suçlunun yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini bildirdi.
Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Demirci köyünde gündüz saatlerinde yaşanan olay, görenleri şaşkına çevirdi. Bir ayı, köydeki bir evin kapısına kadar gelerek çöpleri karıştırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Gümüşhane'de, "Kov Kalesi Şenliği" gerçekleştirildi.
Ordu'da 'Çilek' ismini verdiği 1973 model otomobili ile her gün kilometrelerce yol giderek çilek satışı yapan Abdurrahman Özdemir (63), "Üzeri çileklerle dolu bir otomobil görünce herkes dönüp tekrar bakıyor" dedi.
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 'Uluslararası Öğrenciler Ülke Tanıtımı ve Teknik Öğrenci Kulüp Çalışmaları Etkinliği'nde yöresel kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı; el sanatları ürünlerini sergiledi.
Samsun'da uzay fotoğrafçılığına merak salan aile hekimi Mehmet Hakan Özsaraç'ın (56) bu zamana kadar 8 çalışması, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından 'Günün Astronomi Fotoğrafı' olarak seçildi.
Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, tatbikatlarla mesleğe hazırlanıyor.
Türkiye'nin önemli besicilik merkezlerinden Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'dan sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı için Türkiye'nin dört bir yanına 56 bini büyükbaş yaklaşık 80 bin kurbanlık sevk edildi.
Kendine özgü tat ve lezzeti, çiğ veya kavrulup yendiğinde damakta bıraktığı aroması ile adından söz ettiren tescilli Giresun tombul fındığı için uygulanan farklı dikim ve dallandırma teknikleri ürün verimini artırdı.
Türkiye'de 2007 yılından bu yana uygulanan yaş çay destekleme priminin 2025 yılında ilk kez kaldırılması, çay üreticilerini büyük bir ekonomik baskıyla karşı karşıya bıraktı.
Samsun’da bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Ot Yemekleri Festivali’ Çobanlı İskelesi’nde başladı. Festivalde en fazla ilgiyi, ısırgan otundan yapılan dondurma gördü.
BOLU Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin de yaralandığı Grand Kartal Otel yangını faciasına ilişkin 13 şüpheli hakkında ‘Olası kastla öldürme’ ve ‘Olası kastla kasten yaralama’ suçlarından toplam 1998'er yıla kadar, 19 şüpheli hakkında ise 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Merhum hayırsever iş insanı Fahrettin Ulusoy adına yaptırılan "Samsun Üniversitesi Fahrettin Ulusoy Camisi" ibadete açıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Ultra Sümela Maratonu, yarın 3’üncü kez düzenlenecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tüm tarih, doğa ve spor tutkunlarını bu heyecana ortak olmaya davet etti.
