Sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek
20.09.2022 - 12:40Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan yeni düzenlemeye göre, ehliyet kurslarında sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulacak.
- 0
- 0
- 1059
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan yeni düzenlemeye göre, ehliyet kurslarında sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulacak.
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde seyir halindeki iki motosikletin sürücüsü trafikte yan yana gelerek el ele tutuştu.
TOKAT'ın Zile ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen engelli olimpiyatına 55 engelli katıldı. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı.
TOKAT'ta amca çocukları arasında yaşanan, 4 çocuk annesi Munise Nazik'in (35) öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın arazideki kavak ağaçlarının kesilmesi nedeniyle çıktığı belirlendi.
DÜZCE'de içinde yolcu bulunan minibüse tabancayla ateş eden Ü.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
SAMSUN’da minibüse çarpan otomobildeki Eyüp ve kardeşi Mevlüd Kuruca hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
SAMSUN'un Havza ilçesinde muhtar Mehmet Tural’ın evinde temizlediği tabancasının ateş alması sonucu ağır yaralanan Ayşe Nur Tural (20), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
BOLU'nun Gerede ilçesinde, TEM Otoyolu yakınlarında orman yangını çıkartmaya çalıştıkları iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.
ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, “An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı” dedi.
AMASYA'da, yolcu otobüsüyle çarpışan hafif ticari araçtaki İsmail Tural ile Ömer Bıyık hayatlarını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.
ÇORUM'un Osmancık ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücülerden Arif Kepür (68) hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı
RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında ‘İnsan Hakları Alanında İş Birliği’ protokolü imzalandı.
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk motor entegrasyon testi başarıyla tamamlandı.
RTEÜ’de yeni eğitim ve öğretim sezonu için il dışından ilk kez Rize’ye gelen öğrencileri otobüs terminalinde Rizeli gençler karşıladı.
Spor Toto 1. Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Adanaspor'a 2-0 mağlup oldu.
ZONGULDAK'ta eşinin kendisini aldattığından şüphelenerek kuzeni Sercan Kılıç (36) ile Ferdi Gebedek’i tabancayla ateş ederek öldüren, eşi N.K.’yi de darbeden Ali Kılıç’a, 50 yıl hapis cezası verildi. Pişman olduğunu söyleyen Ali Kılıç, “O zaman keşke daha uygun bir yöntemle çözebilseydim. O zaman daha olgun olabilseydim de farklı şekilde çözseydim” dedi.
SAMSUN’da, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Fatma (62) ve oğlu Haşim (41) Ertosun, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza sonrası kaçan kimliği belirsiz sürücünün otomobili, 5 kilometre uzaklıkta yanmış bulundu.
ORDU’da bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Zümrüt Fındık Festivali’ halk oyunları gösterisi ve kortej yürüyüşüyle başladı. 3 gün sürecek olan festivalde konserlerin yanı sıra çeşitli etkinlikler yapılacak.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Düzce’de, Mevlana Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Suzan Ardıç Çiner’in kendisine özel tuvalet yaptırdığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi.
Yerli yazılımla geliştirilen zirai hava araçları (ZİHA), üreticilere hem uygun fiyat hem de yedek parça temininde kolaylık sağlıyor.
