Köpeğin vücudundaki tümör ameliyatla alındı
04.03.2021 - 17:24SAMSUN’da hayvanseverler tarafından bulunan hasta sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi’nin Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi edildi.
- 0
- 0
- 934
SAMSUN’da hayvanseverler tarafından bulunan hasta sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi’nin Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi edildi.
ARTVİN'deki Sarp Sınır Kapısı'nda, yurda yasa dışı yollardan sokulmaya çalışılan piyasa değeri 95 bin liralık 498 kutu kaçak ilaç ele geçirildi.
KARADENİZ Bölgesi'nde 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesinin pandemi sonrası bölge turizmine doping etkisi yapması bekleniyor.
ARTVİN’in Şavşat ilçesinde minibüs şoförleri, Ardahan-Artvin karayolu üzerinde yapılması planlanan tünelin bir an evvel hayata geçmesi için kardan tünel yaptı ve üzerine de 'Sahara tüneli' yazdı.
TÜRKİYE’nin diğer bölgelerine oranla 'çok yüksek riskli' kategoride olan Karadeniz'de, Covid-19 virüsünün hızlı yayılımının takibi ve tespiti için özel bir çalışma başlatıldı.
BOLU'da, 3 hafta önce yüz binde 44,96 olarak açıklanan vaka sayısı, aşırı bir sıçramayla yüz binde 83,10'a yükseldi. Kısa sürede artan vakalar, yüksek risk kategorisinde yer alan kentte endişeye neden oldu.
Süper Lig'de geçen sezon Gaziantep FK'da başarılı bir grafik çizen ve bu sezon ortasında Çaykur Rizespor'un başına geçen Marius Sumudica, alınan kötü sonuçlar nedeniyle görevi bırakıyor.
Rizeli yazar Fatih Köse, yeni romanı 'Tufan' ile okurlarıyla buluştu.
Türkiye’de Rap müziğin yeni popüler olduğunu söyleyen Genç şarkıcı Fırat Acar, “Rap müzik, tam olarak benim karakterimi yansıtıyor diyebilirim.
SAMSUN'da tanınmamak için filyasyon görevlilerinin kullandığı koruyucu tulum giyip maske takarak girdiği büfeden 6 bin liralık sigara çalan Serkan Aygün (34) tutuklandı.
BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin yaptığı araştırmaya göre pandemi döneminde Türkiye'de gıda israfının azaldığı ortaya çıktı.
TOKAT'ta yaşayan lise öğrencisi Osman Rafet Okur (17), insan taşıyabilen dron tasarladı.
MEB, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmasını kararlaştırdı.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark inşaatı sürüyor.
SAĞLIK Bakanlığı, 20- 26 Şubat 2021 tarihleri arasını kapsayan Türkiye genelindeki illerin koronavirüs vaka yoğunluğu haritası açıkladı.
TÜRKİYE genelinde en çok vaka görülen iller arasında 1'inci sıradan 4’üncü sıraya gerileyen, 100 binlik nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasında da 'Çok riskli iller' arasında yer alan Trabzon’da, cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu dikkat çekti.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğine (DKİB) bağlı Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin'den bu yılın ilk 2 ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış gösterdi.
Rize, Milli Mücadele yıllarında Trabzon Vilayetine bağlı bir sancak (liva) idi. Vilayet merkezi ile Rize arasında kurulan düzenli bir kara posta seferi aracılığıyla muhabere sağlanıyordu.
SAMSUN’da görevli 16 öğretmen ‘Öğretmenler Çocuklar için Söylüyor’ projesi kapsamında ‘Şu Samsun’un Evleri’ türküsünü seslendirdi. Sosyal medyada paylaşılan klip ilgi gördü.
ÇORUM’da vatandaşların dilek dileyip, dua ettiği yaklaşık 100 yıllık `Safar Dede´ türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda, türbedeki mezarın içinin boş olduğu ortaya çıktı.
