Fındık için iş birliği
13.03.2025 - 14:12Trabzon Ticaret Borsası ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü fındıkta iş birliği geliştirecek.
- 0
- 0
- 1473
Trabzon Ticaret Borsası ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü fındıkta iş birliği geliştirecek.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, Artvin'deki heyelanda yapı bütünlüğü bozulmadan yaklaşık 50 metre sürüklenen eve ilişkin, "Burada üst yapının çok düzgün bir şekilde yapıldığını gözlemlemiş olduk. Fakat eksik olan bir şey vardı; zemin araştırılması ve analizi düzgün yapılmamış" dedi.
Bolu'nun Mengen ilçesinde orman ürünleri işleme fabrikasında çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.
Rize'de bu yılın şubat ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azaldı.
Bolu Grand Kartal Otel’de çıkan yangında eşi Kübra ve 9 yaşındaki kızı Alya’yı kaybeden Hilmi Altın, sosyal medya hesabından "Böyle gittik, dönemedik" paylaşımı yaparak sorumluların cezalandırılmasını ve adaletin sağlanmasını istedi.
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen fındıklı sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun’un meşhur tombul fındığıyla lezzet buluyor. Giresun’da üretilen bu özel tatlılar, özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.
Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Berna Şahan, genellikle belirti vermeden ilerleyen göz tansiyonu hastalığının geç kalındığında geri dönüşü olmayan görme kaybına neden olabildiğine dikkat çekerek, "Bu nedenle erken tanı ve düzenli göz kontrolleri büyük önem taşıyor" dedi.
Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında, 16 Mart Pazar günü sahasında Sipay Bodrum FK ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’un orta saha oyuncusu Berkay Özcan, sahaya galibiyet hedefiyle çıkacaklarını söyledi.
Giresun'da Türk kadınla evlenme kararı alan Ukraynalı Roman Iastremskyi, İslamiyet'i seçti.
Rize Belediyesi, sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde çalışmalarını sürdürüyor.
Samsun'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi.
Rize'de yaklaşık 2 yıldır kaldıkları huzurevinde resim yapmayı öğrenen 80 yaşındaki Necdet Kopuz ve 64 yaşındaki Rıfat İnce, sergi açmanın hayaliyle resim çizmeye devam ediyor.
Ordu'da 600 yıllık Eskipazar Camisi'ndeki restorasyon sona erdi.
Havaların ısınmasıyla birlikte kışlaklardan çıkmaya hazırlanan tarım zararlısı kahverengi kokarca ile mücadele sürüyor.
Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Aydoğmuş, ağız kokusunun diş eti iltihapları, enfeksiyonlar ve nadir de olsa ağız içi kanserleriyle ilişkili olabileceğini belirtti.
Sinop’un Ayancık ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Rize'de uzun yıllar turizm alanında önemli hizmetlere katkı sağlayan ve turizm camiası tarafından sevilen Rizeli bürokrat Bayram Yığcı, 10 Mart itibarıyla Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevine başladı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi için yeni ve modern bir eğitim binası inşa edilecek.
Bolu'da çıkan çatı yangını söndürüldü.
1953 yılında ilçe statüsü alan Ardeşen'in ilk belediye başkanı Muhammet Kabaoğlu, vefatının 44. yılında kabri başında anıldı.
