Enkazın döküldüğü alan dağ gibi büyüyor
24.02.2023 - 18:25Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman’da yıkılan binaların enkazının döküldüğü alan dağ gibi büyüyor.
- 0
- 0
- 657
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman’da yıkılan binaların enkazının döküldüğü alan dağ gibi büyüyor.
Deprem bölgesinde, enkazda çalışan görevlilerle depremzedelerin tetanos aşılarının yapıldığını aktaran Koca, çok hafif de olsa depremde yara alan kişilerin tetanos aşısını ihmal etmemesi gerektiğine dikkati çekti.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye'deki depremler nedeniyle oluşan enkazın kaldırılması çalışmalarına destek olacak.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 2023 yaş çay sezonu öncesi gübre fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Afetten etkilenen illerimizde yaptığımız organizasyonlarla ihtiyacı artık yerinde karşılayabiliyoruz. Bu 11 şehirde aktif servis yatağı sayısı 22 bin 153, servis yatağı doluluk oranı ise yüzde 44." dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü açıkladı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem sonrası yıkılan evde tekerlekli sandalyesi kırılan engelli vatandaşın talebi, koordinatör olan Şırnak Valisi Osman Bilgin'in talimatıyla karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. 1 yıl içerisinde kalıcı konutları yetiştireceğiz ve vatandaşlarımızı yerleştireceğiz." dedi.
İkizdere'nin nüfusu kaç oldu? 2023 yılı şubat ayı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2022 İkizdere ilçesinin nüfusu kaç oldu?
Dünya üzerinde şu an konuşulan 7 binin üzerindeki dilden yaklaşık 3 bini, 21. yüzyılın sonuna kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sanat İçin Yola Çık Derneğince oluşturulan "Gezen Sinema", ilk durağı Malatya'da çadır kentte kalan çocuklara kapılarını açtı.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer, 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğünü söyledi.
İŞKUR tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için, depremin etkilerini hafifletmek amacıyla yürütülen hizmetler için 1 milyar 400 milyon lira ödenek aktarıldı.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), güncellenen Türkiye diri fay hatları haritasını paylaştı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da hasarın büyük olduğu yerleşim yerlerinden Yaylakonak'ta 280 haneden sadece 15'i sağlam kalabildi.
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada bu zamana kadar deprem bölgeleri için yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.
Azerbaycan’da aracının üzerine yüklediği yardım malzemeleri ile çekilen fotoğrafı gündem olan Server Beşirli’ye bir işadamı tarafından yeni araba hediye edildi. Eski arabasının bir sembol haline geldiğini belirten Beşirli, “O benim özel arabam. O bir kardeş sembolü oldu. Ben onu hediye ederim, müzeye koyarım ama satmam” dedi.
Kastamonu'da ağırlanan depremzedeler arasında bulunan bir kuaför, diğer depremzedelerin saç bakımını yapıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ilk saatlerinde yapılması gereken müdahalelerde geç kalındığını belirtti.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin ardından ilçeye giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a BAYKAR ile ilgili söylediği sözlerden dolayı tepki gösteren depremzede genç, "BAYKAR'ı savunmak zaten siyasi mesele değil, milli meseledir" dedi.
