Giresun ve Rize'de karda mahsur kalan hastalar kurtarıldı
24.02.2025 - 14:52Giresun ve Rize'deki köylerde yaşayan 4 hasta, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolların İl Özel İdaresi ekiplerince açılmasının ardından hastaneye kaldırıldı.
- 0
- 0
- 1659
Giresun ve Rize'deki köylerde yaşayan 4 hasta, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolların İl Özel İdaresi ekiplerince açılmasının ardından hastaneye kaldırıldı.
Rize'nin Güneysu ilçesinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen gençler, 4,5 metre boyunda kardan adam yaptı.
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle evlerinde rahatsızlanan 81 ve 90 yaşındaki iki hasta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) yardımıyla hastaneye kaldırıldı.
Rize'de kar nedeniyle yolu kapanan köyde rahatsızlanan ikiz bebeklerin yardımına AFAD ekipleri yetişti.
Rize Valiliği, devam eden yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşulları nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.
AK Parti’nin bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 8. Olağan Büyük Kongresi ile birlikte parti yönetiminde önemli değişiklikler yapıldı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kendisinden haber alınamayan yaşlı kadın, yaşadığı konteynerde ölü bulundu.
Rize’de aralıklarla etkili olan kar yağışı ile birlikte Sibirya soğuklarının da etkili olduğu Türkiye’nin en düşük 4. hava sıcaklığı ölçüldü. Termometrelerin sıfırın altında 25 dereceyi gösterdiği ilçede hayat durdu.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yıkılan binanın duvarındaki raftaki kavanozlar artık yok. İlçenin simgesi haline gelen kavanozlar ve bina ekipler tarafından yıkıldı.
Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi; İngiltere'de yaptığı tanıtımların meyvelerini topluyor. Özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı'nın olumsuz etkileri nedeniyle İngiltere'ye açılan Erciyes, ilk İngiliz kafilelerini ağırlamaya başladı.
Konya'da bir kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü.
Ordu'nun Ünye ilçesinde sağlık ekipleri, kar nedeniyle kapanan yolda hastaya ulaşamayınca belediye ekipleri seferber oldu.
Bursa'da 21 yaşındaki genç kız, kaldığı apartmanın 8'inci katından düşerek hayatını kaybetti.
Samsun’un Canik Belediyesi ekipleri, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı merkezleri ve ilçe ulaşım güzergahlarında seferberlik halinde karla mücadele çalışması gerçekleştirdi.
Rize'de yoğun kar yağışı nedeniyle 81 köy yolu ulaşıma kapandı.
Samsun'un Bafra ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için parka yem bırakıldı.
Rize'nin Çayeli ilçesi kırsalında kronik hastalığı bulunan 3 kişi, olumsuz hava koşullarına bağlı olarak yolların ulaşıma kapanma ihtimaline karşı ilçe merkezinde konuk edildi.
Karabük ve Bolu'da kar nedeniyle kapanan köy yollarından 176'sı ulaşıma açıldı.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, karla mücadele eden ekiplerin çalışmalarını inceledi.
Kar yağışının etkili olduğu Karabük'te rahatsızlanan 3 kişi, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.
