88 ülkeden bize yardım geldi
18.02.2023 - 10:09Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.
- 0
- 0
- 700
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank deprem bölgesine 40 milyar TL'si nakdi bağış olmak üzere toplamda 72 milyar TL'lik destek sağladı.
AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Tatar, şu ana kadar 4 bin 700 civarında artçı sarsıntının yaşandığını belirterek, "4 dakikada bir meydana gelen artçı sarsıntıların çok büyük bir bölümü hissedilebilir düzeyde." dedi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, su kodlarındaki düşüş nedeniyle yüksek kesimlerde su sıkıntısı yaşandığını belirtti.
Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye’de iç giyim, ev giyim ve çorap sektöründe faaliyet gösteren şirketler ilk günden bu yana bölgeye desteklerini sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Tek Yürek Kampanyası"na ilişkin, "Tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir." dedi.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda gerçekleştirilen kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşılırken, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.
Bilimsel çalışmalar sonucunda yerinde ihya edilebilecek binaların yerinde, başka yere taşınması gereken binaların da fay hatlarının uzağında belirlenecek rezerv alanlarda inşa çalışmalarına hemen başlanacak.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki lise öğrencileri için 71 ilde, 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduklarını bildirdi.
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında altyapı projelerinin değerlendirilme süreleri, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Mayıs'a, diğer illerde ise 10 Mart'a kadar uzatıldı.
2023 yılı şubat ayı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 2022 Ardeşen ilçesinin nüfusu kaç oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.
Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan spor giyim markası Smilodox, Türkiye'deki üretimini, afetzedelere dağıtmak üzere polar battaniye üretimine kaydırdı.
Yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayı olarak adlandırılan depremlerin bazıları büyüklüğü ile ön plana çıkmaktadır.
Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağdurlarına yardım için çalışma yürütüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Gıda fiyatlarını artıracak bir gerekçe yok. Gübre, mazot fiyatları geçen yılın altında. Personel giderleri hariç herhangi bir yerde artış söz konusu değil." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı, sıfır atığın yüzyılı olacak, sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak, 2053 net sıfır emisyon hedeflerimiz doğrultusunda, her alanda koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda büyüyeceğiz." dedi.
Çaykur Rizespor'un yeni transferlerinden Oğuz Ceylan, "Rizespor'da 11 yıl önce yarım kalan hikayem vardı. Çok gelmek istedim ve yönetim de transferi tamamladı" dedi.
