Dünyada her yıl tütün kullanımı nedeniyle 8,7 milyon insan yaşamını yitiriyor
31.07.2023 - 18:36Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl tütün kullanımına bağlı olarak 8,7 milyon kişinin öldüğünü bildirdi.
- 0
- 0
- 3367
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl tütün kullanımına bağlı olarak 8,7 milyon kişinin öldüğünü bildirdi.
Trabzon’un Tonya ilçesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi arasında kalan bin 600 rakımlı Damlıköy köyünün başı ayı saldırıları ile derde girince köy muhtarı Muhammet Gültepe, çareyi harekete duyarlı kamera sistemi kurmakta buldu. Muhtarlık girişine yerleştirilen kamera hareketlenen bir cisim gördüğünde sireni çalıştırıyor ve çıkan sesle birlikte ayı uzaklaştırılıyor.
Rize'de bir çay üreticisi, yavru kargayı eliyle besledi.
Afyonkarahisar’da meydana gelen tır kazasında yol güvenliği için yola duba koymaya çalışan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Tatlı (33) arkadan gelen ve sürücüsünün alkollü olduğu belirlenen kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki astsubay yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmayarak şehit düştü.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. İlk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Karadeniz Bölgesi'nde denizde son 10 yılda meydana gelen olaylarda 2 bin 132 kişi kurtarıldı.
Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor.
Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir genç, sosyal medya hesabından yaptığı ‘Buraya kadarmış’ paylaşımının ardından ayağına bağladığı çapa ile denize atlayarak intihar etti.
Böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 93 yaşında vefat eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda için Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde tören düzenlendi.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde denizde bulunan kadın cesedinin Naciye Yılmaz'a (55) ait olduğu belirlendi.
Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Rize Devlet Hastanesi’nde yaşanan silahlı saldırıyı kınadı.
Yol kenarında park halinde bulunan minibüse çarpan araçta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara çağrıda bulundu.
Ortahisar Belediyesi şirketi ORKENT tarafından yürütülen Çağlayan Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi mahalle sakinlerine tanıtıldı.
Samsun'un Bafra ilçesinde sağlık çalışanları, Bafra Devlet Hastanesi'nde hasta yakınının doktora saldırısını kınadı.
Rize'de ağaçta mahsur kalan karga, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Rize’de bıçakla 1 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaraladıktan sonra gözaltına alınan şahıs adliyeye sevk edildi.
Arsin ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.
Dün akşam üstü saatlerinde bir kişinin ölümüyle neticelenen bıçaklı kavgada yararlanan Sedat Semavi Sarı’nın tedavisine RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde devam ediliyor.
Rize’de meydana gelen bıçaklama olayında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
