Rize'de 10 farklı ülkenin dansçıları tahta arabalar ile yarıştı
12.08.2024 - 17:46Rize'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için 10 farklı ülkeden gelen dansçılar tahta arabalar ile yarıştılar.
- 1
- 0
- 1432
Rize'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için 10 farklı ülkeden gelen dansçılar tahta arabalar ile yarıştılar.
Rize'de, 13. Tulum ve Kemençe Festivali'nde "en hızlı çay içme yarışması" yapıldı.
Trabzon'da 47 yıldır çaldığı kemençeyle ünlenen Sebahattin Yanık, yurt içi ve dışında organizasyonlarda rağbet görüyor.
Rize Belediyesi tarafından şehrin müzik, kemençe, tulum ve atma türkü geleneğini yaşatmak ve bu gelenekleri turizmle birleştirmek amacıyla 'Kültür Evi' açılıyor.
Rizeli iş insanı Moskova'da dünya evine girdi. Düğünde tulum kemençe ile davetliler horon etti.
Rize'de yöresel türküler yazıp seslendiren kemençe sanatçısı Emre Havuz, son günlerde yaşanan İsrail'in vahşetine türküyle tepki gösterdi.
Giresun'da kemençe ve horon eşliğinde fındık hasadı yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Rize'de kemençe çalan Sadık Şanal, düğününde hem çaldı hem de oynadı.
Ukrayna’dan gelen dansçılar yaşanan savaşa tepki çekmek için siren ve bomba seslerinin eşliğinde dans gösterisi yaptı.
Rize'de 12. 'si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için 10 farklı ülkeden gelen dansçılar rafting ve tahta arabalar ile yarıştılar.
Rize'de 12.si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali çerçevesinde düzenlenen "en hızlı çay içme yarışması" farklı ülkeden gelen dansçılar ile gerçekleştirildi.
Rize'de 12.si düzenlenen kemençe ve tulum festivali renkli görüntülere sahne oluyor.
Giresun'un Eynesil ilçesinin Ören beldesinde, özel bir çay firması tarafından organize edilen etkinlikte, kemençe ve horon eşliğinde bahçeye giren üreticiler çay hasadı yaptı.
TRABZON'da, '61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Horon Festivali'ne Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından katılan halk dansları üyeleri, kemençe eşliğinde horon dersi aldı. 3 günlük dersin ardından ülkelerin katılımcıları, festival kapsamında sahnede el ele horon oynadı.
TRABZON'da pandemi ile zorlu mücadele veren aralarında doktor, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter, güvenlik ve temizlik görevlilerinden oluşan 110 kişilik ekip, 3 ay boyunca ses, enstrüman ve halk oyunları eğitimleri aldı. Sahneye çıkan, kemençe, saz, ney, kaval, davul, tef ve perküsyon gibi müzik aletleri çalan ekibin solistleri şarkılar seslendirdi, horon ve zeybek gösterileri sundu.
TRABZON'un Sürmene ilçesinde bir çay fabrikasında çalışan Coşkun Çınar (56), kemençe eşliğinde horon tepip, çay servisi yapıyor. Çay tutkusu ile sosyal medyada da ilgi gören Çınar, "Hem çay içip mutlu oluyorum hem de kemençe ve horonla enerji doluyorum. Enerjimi çaydan alıyorum. Çay içtiğim zaman fıkır fıkır oluyorum" dedi.