Bolu’da otellerin bayram tatili rezervasyonları dip yaptı
04.06.2025 - 10:15Bolu'da, Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin öldüğü yangın faciasının ardından kentteki tüm oteller sıkı denetimden geçirildi.
- 0
- 0
- 2509
Bolu'da, Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin öldüğü yangın faciasının ardından kentteki tüm oteller sıkı denetimden geçirildi.
Trabzon''da metrekareye düşen 63 kilogram yağış, kent merkezinde su baskınları, sel, taşkın, kaya düşmesi ve heyelanlara neden oldu, alt ve üst yapıda hasar oluştu.
KARABÜK’ün, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Osmanlı’dan kalan mimarisi ile ünlü Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenlerin tercih noktası oldu.
Bartın'da, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından evlerine düzenlenen baskınlarla yakalandı.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalarda 13 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.
RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ordu Valisi Muammer Erol, basın mensuplarıyla buluştu.
Sinop’un en önemli kültürel miraslarından biri olan Sinop Tarihi Cezaevi, kapsamlı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 5 Haziran Perşembe günü ziyaretçilere kapılarını yeniden açıyor.
Bolu Valiliği, Kurban Bayramı tatili trafik tedbirleri çerçevesinde 4 Haziran 2025 Çarşamba günü saat 16.00’dan itibaren 6 Haziran 2025 Cuma günü saat 11.00’a kadar TEM otoyolu ve D100 karayolu Ankara istikameti yönünde, kamyon, çekici ve tanker cinsi ağır taşıtların seyir yapmalarına izin verilmemesine karar verdi.
Sinop’ Üniversitesi’yle birlikte Saraydüzü ilçesine bağlı Cuma Ovası’nda artan leylek popülasyonuna yönelik anlamlı bir çalışma başlatan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), elektrik direklerine özel olarak tasarlanmış 34 adet leylek yuvası yerleştirdi. Üç yıl önce başlayan ve Sinop Üniversitesi’nin bilimsel katkılarıyla yürütülen bu çevreci proje sayesinde, leyleklerin güvenliği sağlanmış olurken bölgedeki enerji altyapısının da sürdürülebilirliği sağlanmış oldu.
Samsun'da Omurga Cerrahisi Doç.Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Doç.Dr. Bozduman, erken teşhisle skolyozun büyük oranda cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebileceğini söyledi.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir lisede çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında okulun öğretmenler odasında zarar oluştu.
Samsunİl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent genelindeki hayvan satış ve kesim yerlerinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Samsun genelinde belirlediğimiz 18 hayvan satış yerinde küpesiz hayvanların girişine kesinlikle izin verilmiyor” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, aşırı yağış nedeniyle şehir genelinde meydana gelen hasarın en kısa sürede giderileceğini belirterek, "Tüm imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Afetin izlerini en kısa sürede sileceğiz.
Bartın'ın Amasra ilçesinde deniz temizliği etkinliğinde dalgıçlar, florasan lambadan eski araç lastiklerine, birçok atık çıkardı.
Samsun’un Canik ilçesinde okul kantininden alıp yediği tavuk dönerden rahatsızlanan 4 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde durdurulan yolcu otobüsünün bagajında 10 düzensiz göçmen yakalandı, şoför tutuklandı.
Çaykur Rizespor'da sezonun en golcü ismi Ali Sowe olurken, en istikrarlı futbolcu Muhammet Taha Şahin, en fazla asist yapan oyuncu olarak da dikkat çekti.
Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak ve kurban eti tüketecek anne adaylarına uzmanlardan uyarı geldi.
