Rize’de Şap Hastalığına karşı 4 bin 41 hayvan aşılandı
13.09.2023 - 10:10Rize'de şap hastalığı ile mücadele kapsamında 4 bin 41 hayvana aşı yapıldı.
- 0
- 0
- 4631
Rize'de şap hastalığı ile mücadele kapsamında 4 bin 41 hayvana aşı yapıldı.
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Asiye Kaya, mahallenin en yaşlı bireyi olarak biliniyor.
Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, bahar aylarında yağışların hububatta rekolteyi artırdığını söyledi.
Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl Kestane balı üretiminde Akdeniz’den bölgeye geldiği belirlenen 'Gal arısı' zararlısının kestane ağaçlarına zarar vermesi ve yağmurların da çok olması nedeniyle büyük düşüş yaşandı.
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca, "süper enfeksiyon" uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucunda Rize’ye 14 uzman tabip ve 112 pratisyen hekim kadrosu açıldı.
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Selçuk, yanlış mama kullanımının evcil hayvanlarda obezite riskini artırdığını, hayvanın genetik yapısına, fizyolojik durumuna, yaşına, ağırlığına göre mama tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Sağ kalp kapağında ileri düzeyde yetmezlik bulunan ve cerrahi şansı bulunmayan hastalara, anjiyografik yöntemle kasık damarından girilerek, yeni biyolojik kapak takılarak kalpte büyüme riski azaltılabiliyor.
Trabzon Tarım ve Orman Müdürlüğünce başlatılan sonbahar şap aşılama programı kapsamında il genelindeki büyükbaş hayvanların aşılanmasına başlandı.
Türkiye'de ortalama 4 milyon kişi uyku apnesiyle mücadele ederken, uykuda hareket bozukluğu ve gün içinde bir anda uyuyakalmaya neden olan "narkolepsi" hastalığı ciddi uyku bozuklukları arasında gösteriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığına yönelik sonbahar dönemi aşılama kampanyasını bugün itibarıyla devreye aldı.
Okula yeni başlayacak çocukların ebeveynlerine uyarılarda bulunan İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan İnce Börekci, okulun ilk gününün hem anne/babalar, hem de çocuklar açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, sıcak havalarda girilen deniz ve havuzlarda enfeksiyon hastalıklarının arttığını söyledi.
Rize Eski İl Milli Eğitim Müdürü Azmi Kandemir, yaşlılığa bağlı hastalıkları nedeniyle 92 yaşında hayata veda etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın amcası Mehmet Nuri Yazıcı'nın (88) cenazesi toprağa verildi.
Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'un yeni varyantına ilişkin, "Bu görülen varyantlar sakın ha bizi asla endişelendirmesin ve asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.
Prof. Dr. Siren Sezer, "Küçük çocuklar, 65 yaş üstü bireyler, kronik hastalığı olanlar, kalp, böbrek, şeker hastalığı bulunan, kilolu kişilerde sıcak çarpması riski daha da artmaktadır." dedi.
Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Kulaksız, kemoterapinin kadınların gebe kalma potansiyeli üzerinde etkisi olabildiğini belirterek “Kemoterapinin fertiliteye (üreme yeteneği) olan etkileri tedavi sürecine ve dozlara bağlıdır. Kimi ilaçlar, yumurtalıkların fonksiyonlarını geçici veya kalıcı olarak etkileyebilir. Bu durum, gebe kalma şansını azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilir” dedi.