Amasya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
16.11.2022 - 09:47AMASYA’nın Suluova ilçesinde çarpışan iki otomobilden birinin ters döndüğü kazada, 3 kişi yaralandı.
- 0
- 0
- 583
AMASYA’nın Suluova ilçesinde çarpışan iki otomobilden birinin ters döndüğü kazada, 3 kişi yaralandı.
ÇORUM'un Osmancık ilçesinde şarampole devrilen traktörün altında kalan sürücü Recep Özer (43), hayatını kaybetti.
DÜZCE’de otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü Suriye uyruklu Ameen Manae Srayyıh (53) hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.
RİZE’nin Çayeli ilçesinde yamaçtan yuvarlanan tomruğun üzerine devrildiği Mustafa Küçüksarı (57) hayatını kaybederken, arkadaşı Hüseyin Yıldız (53) yaralandı.
Sağlık Bakanlığınca uygulanan "Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu"yla diyabetli çocuklar, okulda öğretmenlerinin de desteğiyle hastalıklarını etkin şekilde yönetebilmeyi öğreniyor.
Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde anne karnındayken uygulanan lazer cerrahi tedavisi sayesinde anne karnına tutunan tek yumurta ikizlerinin sağlıklı olarak dünyaya geldiği bildirildi.
DÜZCE'de Cüneyt Kıyak (36), yanına yaklaşan otomobilden tabancayla açılan ateşte bacağından yaralandı.
Beykoz'da yaşayan ve kendini 'kinetik heykel ustası' olarak tanımlayan 20 yıllık demir ustası, 1 buçuk ay kadar sürede 3 metre uzunluğa ve 100 kilo ağırlığa sahip dev bir silah heykeli üretti.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü her geçen gün koronavirüsle ilgili yeni bilgiler edindiklerini belirterek, “Koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunlar sadece akciğer ile ilgili olmayabiliyor.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen 'Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mesleki Çalışanlarına Yönelik Wisc-R Yapılandırılmış Psikolojik Danışmanlık Eğitimi' projesi Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde 30 mesleki personelin katılımıyla tamamlandı.
Prof. Dr. Volkan Tuğcu, prostat kanseri ameliyatlarının robotik cerrahiyle makat ve yumurtalık arasındaki bölgeden yapılabilmesi için geliştirdiği tekniği, İngiltere'den öğrenmek için gelen meslektaşlarına, iki vaka üzerinden uygulamalı gösterdi.
Doç. Dr. Murat Uyar, "Özellikle pandemi dönemindeki iki yıllık süreçte hastalarımız kontrollerini aksattığı için çok sayıda görme kayıpları yaşadık ve bunların maalesef telafisi yok." dedi.
BAYBURT’ta geçen yıl hizmet vermeye başlayan Bayburt Devlet Hastanesi, Aydıntepe Devlet Hastanesi ve Demirözü Devlet Hastanesi ile kenttin sağlık alanında yaşadığı sorunların önüne geçildi.
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, bakanlık koordinasyonunda çok kısa sürede 250 bin konut için talep toplama süreçlerini yerine getirdiklerini belirterek, "2 yılda bu konutlarımızı da bitirilerek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi.
ZONGULDAK'ta 3 katlı evin en alt katında çıkan yangında içeride mahsur kalan Mevlüt Kocabaş (55), yaşamını yitirdi.
BOLU Yedigöller Milli Parkı yolunda, sürücüsünün kontrolünden çıkan tur midibüsü, ağaçların üzerine devrildi.
Uzmanlar, solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını, birçok hastanın geçmeyen öksürük şikayetiyle hastaneye geldiğini belirterek, özellikle çocuklar, hamileler ve risk grubundakilerin grip belirtisi durumunda hekime başvurmasını önerdi.
ABD'de yapılan bir araştırmada, tekrarlanan Kovid-19 enfeksiyonlarının, "organ yetmezliğine ve ölümlere yol açabileceği" tespit edildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya üzerinde eşit yapılmayan aşı dağılımının savunmasız insanları aşıdan mahrum bıraktığını açıkladı.
