15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15.07.2023 - 19:33FETÖ'nün darbe girişiminin 7'nci yılında, Beştepe Millet Camisi'nde düzenlenen programda 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı. TBMM'de de 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Tören düzenlendi.
- 0
- 0
- 2253
FETÖ'nün darbe girişiminin 7'nci yılında, Beştepe Millet Camisi'nde düzenlenen programda 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı. TBMM'de de 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Tören düzenlendi.
Rize, Artvin, Ordu ve Trabzon'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.
Rize'de 16 kişilik grup, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kapsamında Rize Limanı'ndan Karadeniz'e açılarak 4 kilometre yüzdü.
2023-2024 eğitim öğretim yılı öğrenci harçlarıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin harç ücretlerine yüzde 63 zam yapıldı. Öte yandan YÖK, birinci öğretimler için kaldırılan harçların geri getirildiği iddiasını yalanladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, sular altında kalan Tekkale Köyü Kalesi'ne botlarla gidilerek Türk bayrağı asıldı.
Acun Ilıcalı'nın uzun süredir aşk yaşadığı Ayça Çağla Altunkaya'ya 10 gün önce evlilik teklifi ettiği ve çiftin eylül ayından nikah masasına oturacağı ileri sürüldü.
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Günlerdir yapılan uyarıların ardından sıcak hava dalgası yurtta etkili olmaya başladı. Afrika üzerinden gelen çöl sıcaklıklarının bugün ve cumartesi en yüksek seviyelere ulaşması ve 10 gün sürmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı ve AKOM tarafından da "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın." uyarısı yapıldı.Sıcaktan kaçmak isteyen vatandaşlar, deniz kenarı ve parklara akın etti. Uzmanlar ise saat 10.00 ile 16.00 arasında güneş altında kalınmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.
Tüm camilerde "Din İstismarıyla Mücadele ve 15 Temmuz Ruhu" temalı hutbe verilecek, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te de eş zamanlı selalar okunacak.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu, Günebakış gazetesinde yer alan yazılara atıfta bulunarak "Rize Artvin olarak bizler hakkımızı olanı en yakın zamanda alacağımızdan şüphemiz yok. Nedir bunların derdi" dedi.
Çayeli Belediyesi, iki mahalleyi bağlayan alternatif yol çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremi öncesinde bölgede ciddi bir enerji birikimi olduğunu söylemiş ve 6 Şubat’ta bölgede tarihimizin en şiddetli depremlerinden biri yaşanmıştı.
Rize Artvin Havalimanının taleplerinin dile getirilmesinden rahatsızlık duyan Günebakış gazetesinin haberi Rize’de tepki çekti. RTSO Meclis Üyesi İsmail Hakkı Sandıkçı, yazdığı yazıda konunun Trabzon Havalimanı olmadığını niye kendi üzerlerine alıp tartışma haline getirdiklerini anlamadığını belirtti.
Gaziantep Valisi olarak atanan Rize Valisi Kemal Çeber Rize'den görev yerine uğurlandı.
Seçimden sonra kurdaki artışa birlikte ürünlerine 4 kez zam yapan Apple Türkiye bu kez de KDV zammı yaptı. Böylece en pahalı iPhone modeli 85 bin 999 TL'den 87 bin 457 TL'ye yükseldi.
Vali Kemal Çeber, yaklaşık 5 yıl görev yaptığı Rize'den düzenlenen törenle yeni görev yeri Gaziantep'e uğurlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkler, bizler, er meydanının insanlarıyız. Milletimiz yağlı güreşi seviyor. Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." dedi.
Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yönetmelikle, homeopatik tıbbi ürünlerin ruhsatlandırılması ve sadece eczanelerden güvenli şekilde satışının yapılması sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimini açıkladı.
