İki kız kardeş 99. ve 101. saatlerde kurtarıldı
10.02.2023 - 10:48Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan iki kız kardeş, 99. ve 101. saatlerde sağ çıkarıldı.
- 0
- 0
- 659
Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan iki kız kardeş, 99. ve 101. saatlerde sağ çıkarıldı.
Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardım göndermeye devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük yıkıcı depremin ardından bölgeye gelen gönüllü ekiplerden bir grup, depremzede çocuklara oyunla moral verdi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Genel Kadınlar Birliği Başkanı Şeyha Fatıma binti Mubarek'in, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon dirhem (yaklaşık 13 milyon 600 bin dolar) yardımda bulunduğu bildirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) hem depremlerden zarar gören hem de kar ve tipi nedeniyle kapanan yolları trafiğe açmak için yaklaşık 14 bin kişilik personelle 24 saat esasıyla çalışma sürdürüyor.
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek için telefon ve mesaj geldi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Ordu'dan Malatya'ya giden ekipler, yıkılan binanın enkazından baba ile kızını kurtardı.
Amasya'da Merzifon Yeni Anadolu Madencilik İşletmesi'nde çalışan 50 madenci, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gitti.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin 17 Ağustos 1999'da meydana gelenle eşit büyüklükte olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.
Bursa’da bu yıl 6.’sı gerçekleşen Hamsi ve Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1 ton hamsi dağıttı. .
Ordu'nun Fatsa ilçesinde ikamet eden 57 yaşındaki Nizamettin Onmuş, evinin alt katında babasından kalan iş yerinde eski eşyaları sergiliyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, son yıllarda sağlık turizmi alanında özellikle bölge ülkelerin en çok tercih ettiği hastaneler arasında yerini alırken, hekimlerinin başarıları ve tedavi yöntemleriyle de dikkat çekiyor.
Artvin’in Arhavi ilçesinde kümese giren başıboş sokak köpekleri 20 tavuğu telef etti.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "TarımCebimde" mobil uygulamasını ilk 1 ayda 100 bini aşkın kullanıcı, mobil cihazlara indirerek kullanmaya başladı.
Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT düzenlemesine ilişkin, "8 Eylül 1999’da gelen yasayla belirtilen prim günlerinin tamamlanması gerekecek. EYT’liler için ayrı bir maaş hesabı, normal emekliler için ayrı bir maaş hesabı diye bir şey yok" dedi.
Rize'de vatandaşlar, evlerinin önüne gelen tilkiyi etle besledi.
