Eski CHP Genel Başkanı Baykal hayatını kaybetti
11.02.2023 - 09:16CHP'nin önceki dönem Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti. Antalya'da yaşayan Baykal'ın uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele ettiği biliniyordu.
- 0
- 0
- 548
CHP'nin önceki dönem Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti. Antalya'da yaşayan Baykal'ın uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele ettiği biliniyordu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği iller ve Suriye'de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, DSÖ'nün, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen yıkıcı depremlerle mücadeleyi desteklemek için 72 ton sağlık ve acil ameliyat malzemesi teslim ettiği kaydedildi.
Depremde can kaybı sayısı 19 bin 388 oldu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Yavaşi’nin atandı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle bölgede dışarıda kalanların üşümemesi için Rize'de hummalı bir soba yapım çalışması yapılıyor.
Rize Ziraat Odasında daha önce alınan kararla seçimler 12 Şubat pazar günü yapılacak. Başkan Adayı Ercan Koyuncu, "Seçimi erteleyelim ve odanın kasasında ki 3.5 milyonluk paranın en az yarısını deprem bölgesine gönderelim teklifimiz kabul görmedi" dedi.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki 61 kişi Rize'ye getirildi.
Valiliğimiz öncülüğünde uygulamaya konulan 'rizetekyurek.com' internet sitesiyle Deprem bölgelerine yönelik talepler tek bir noktada toplanarak koordine edilecek.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana'daki evleri hasar gören 80 depremzede, askeri uçakla İstanbul'a geldi.
Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterlerle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere 130 saat uçuş yapıldı.
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da depremzedelere yardım çalışmalarında yer aldı.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından spor dünyası da harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır." dedi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde ağır hasarlara neden olan depremlerin ardından, başlatılan yardım kampanyaları için Rize Valiliği deprem bölgelerinde çadırlara ihtiyaç olduğunu vatandaşlara duyurdu.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 106 saat sonra 2 çocuk enkazdan canlı kurtarıldı.
'Çok susadım çabuk olun' diyen minik Ayşenur ile annesini depremin 5. gününde kurtardılar
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan bir binanın enkazından 104 saat sonra çıkarılan 41 yaşındaki depremzede, kurtarma ekibindeki askerin elini öptü.
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada Rize-Artvin Havalimanı yapımı sırasında havalimanı içerisinde kullanılan şantiye binaları sökülerek deprem bölgelerine gönderileceği bildirildi.
Erzincan'da soba üreticileri, depremzedeler için atölyelerinde yoğun mesai yapıyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından 105'inci saatte 1,5 yaşındaki bebek ile 7 yaşındaki ağabeyi çıkarıldı.
