SALVADER 3. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi
12.01.2025 - 19:39Rize’nin Salarha Sporcu Kamp Merkezi’nde SALVADER (Salarha Vadisi Kültür ve Dayanışma Derneği) 3. Olağan Kongresi düzenlendi.
- 0
- 0
- 2315
Rize’nin Salarha Sporcu Kamp Merkezi’nde SALVADER (Salarha Vadisi Kültür ve Dayanışma Derneği) 3. Olağan Kongresi düzenlendi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Karadeniz açıklarında 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Trabzon'da yaşayan 17 yaşındaki Yavuz Selim Durmuş, kendi imkanlarıyla öğrendiği Japonca sayesinde 5 aylık eğitim bursu kazanıp, çocukluk hayali olan Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etme imkanı buldu.
İstanbul Havalimanı'nda kargo kutusunda bulunan ve koruma altına alınan goril yavrusuna ‘Zeytin' ismi verildi.
Ordu’nun İkizce ilçesinde, elektrik dağıtım şirketine ait aracın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Malatya Valiliği, kentteki Battalgazi Devlet Hastanesi’ne yönelik asılsız bomba ihbarının, oynadıkları oyunun etkisinde kalan çocuklar tarafından yapıldığını açıkladı.
ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde devam eden orman yangınlarının 5. gününde alevler yeniden yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı.
Türkiye'de geçen ay yağış, Aralık 2023'e göre yüzde 7 arttı, yağışlar bu dönemde Ege Bölgesi'nde son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal ile AK Parti İlçe Başkanı Erkan Şahin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse'yi ziyaret etti.
- Samsun'da, 2024 yılında 102 bin sefer yapan tramvaylar, 2 milyon 767 bin kilometre kat ederek 24 milyon 86 bin yolcu taşıdı.
Starbucks'ın 2024 mali yılı genelindeki küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları yüzde 2 düşerken, McDonald's'ın küresel satışları, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 1,5 azaldı.
izespor taraftar gruplarından Cümle Alem, bir kez daha yeşil-mavili renklere olan bağlılığını göstererek yeni bir adım atıyor.
Amasya'nın Taşova ilçesinde hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, bazanın altında yakalandı.
Samsun’un Bafra ilçesinde silah ve uyuşturucu operasyonunda 3 kişi yakalandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yıl sonuna kadar tüm illerde hayata geçirilecek, "Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA)" sistemiyle ilgili 11 soruda merak edilenleri yanıtladı.
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB), 2024 yılında en fazla fındık ihracatı gerçekleştiren 20 üyesini açıkladı.
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan Dilek İnam, çırak bulmakta güçlük çeken eşine tarım makineleri imalat ve tamirinde yardım ederek aile bütçesine katkı sunuyor.
Tokat İl Özel İdaresi tarafından, Pazar ile Artova ilçelerini bağlayan grup yolunda Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol uygulaması yapıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığının 4 bin 664 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan kişilerin aylıklarının 5 bin 584 liraya, evde bakım yardımının 10 bin 125 liraya ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 7 bin 94 liraya yükseltildiğini bildirdi.
Sahte zemzem suyu operasyonunda yakalanan iş yeri sahibinin Mekke'den aldığı zemzem suyunu çeşme suyuyla karıştırıp çoğalttığı ortaya çıktı. 5 ay içerisinde 90 milyon TL para kazanan şüpheli ifadesinde, "Bu suları sahte olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu ana kadar müşterilerden bana herhangi bir şikayet gelmedi” dedi.
