Rize Şehir Hastanesi’nde çalışmalar hızlandı
01.02.2024 - 13:05Rize’de yapımı devam eden 800 yataklı Rize Şehir Hastanesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
- 1
- 0
- 7438
Rize’de yapımı devam eden 800 yataklı Rize Şehir Hastanesi projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Doğu Karadeniz’de son günlerde artan kurt saldırıları ile ilgili konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sağdan Başkaya, “Bu mevsimde Kurt saldırıları çokça karşımıza çıkmaya başladı. Türkiye’de kurt bol ve popülasyonları azalış eğiliminde değil, aksine belli bölgelerde artış eğiliminde. Böyle olunca da saldırılar kaçınılmaz oluyor ”dedi.
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, geçen yıl kasımda önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 artarak 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp oldu.
TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, spor medyasının temsilcileri ile bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin sohbet toplantısı düzenledi.
Amasya'nın Suluova ilçesinde evinde 9 yaban hayvanı bulunan kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı proje kapsamında Akçaabat’ın Mersin Mahallesi’nde Akçaabat Belediyesi’nin destekleriyle inşa edilen ve açılan Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi bugüne kadar 4 bin 500 öğrenciye ev sahipliği yaptı.
Bolu'da evin bahçesinde yorgun halde bulunan kızıl şahin, kontrollerinin ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Türk çayı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğince (DKİB) Japonya'nın Tokyo ve Shizuoka kentlerinde tanıtıldı.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.
Türkiye'nin "Saklı cennetleri" arasında gösterilen Artvin'in Borçka ilçesindeki Borçka Karagöl Tabiat Parkı karla birlikte güzel manzaralar oluşturdu.
Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Örencik Yaylası’nda köylüler tarafından oluşturulan yaklaşık 200 metre uzunluğundaki kayak pisti, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Doğa ve Arama Kurtarma Derneği (ATAK) üyeleri dağ koşullarında yaşanabilecek kazalara müdahale etme kapasitesini ölçmek amacıyla 3 bin 107 metrelik irtifada bulunan Karagöl Dağı zirvesine kış tırmanışı gerçekleştirdi.
Rize'den geçen yıl yapılan çay ihracatı 2022'ye oranla yüzde 29 artarak 10 milyon 248 bin 886 dolara ulaştı.
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyünde 9-14 Şubat tarihleri arasında 18. Dağ Kayağı Şampiyonası düzenlenecek.
Rize'de Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 41 personel istihdam edilecek. Başvurular bugün itibariyle başladı.
Samsun'da devriye görevi yapan polis ekipleri, buldukları yaralı karabatağı hayvan hastanesine götürerek tedavi ettirdi.
Beyaz çay, çay dünyasının nadir bir hazinesi olarak kabul edilir ve pek çok kişi tarafından henüz keşfedilmemiş birçok fayda sunar.
Trabzon’da 2 yılda 2 bin 50 adet sülün doğaya bırakıldı.
Rize'de Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 11 kişi işe alınacak.
29 Nisan 1994'te doğan Vedat Muriç, futbola 2013 yılında ülkesi Kosova'da KF Liria Prizren forması giyerek başladı. Muriç, Türkiye kariyerine ise ilk adımını 2014'de Giresunspor ile attı.
