Sinop'ta 'Bisiklet Şenliği' düzenlendi
10.06.2024 - 11:33Sinop'un Boyabat ilçesinde Türkiye Çevre Haftası kapsamında "Bisiklet Şenliği" yapıldı.
- 0
- 0
- 1284
Sinop'un Boyabat ilçesinde Türkiye Çevre Haftası kapsamında "Bisiklet Şenliği" yapıldı.
Rize'de kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen samuray arıcıkları doğaya salındı.
Rize’de Karadeniz sahil yolunda otomatik hız tespiti ve ceza yazabilen Elektronik Denetleme Plaka Tanıma Sistemi (PTS) 1 Haziran’dan itibaren hizmete girdi.
Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında 2001'de trafiğe açılan İyidere'deki Sarayköy tünelinin gidiş tüpü bin 830, geliş tüpü ise bin 805 metre uzunluğunda inşa edildi.
Rize, yemyeşil yaylaları ve muhteşem doğasıyla Türkiye'nin en gözde turistik yerlerinden biridir. Özellikle sonbahar aylarında bölgede oluşan "bulut denizi" manzarası, ziyaretçileri büyülemektedir.
Elevit Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve muhteşem manzarasıyla doğaseverleri cezbeden bir yayladır. Yaylaya ulaşım oldukça kolaydır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzay yolculuğuna başlayacak Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'e başarılar diledi.
Trabzon'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları trafik ışıklarına yerleştirilen yazılarla protesto edildi.
Artvin'in Arhavi ilçesinde kahverengi kokarca ile mücadele amacıyla samuray arılar doğaya bırakıldı.
Rizeli Cihat Çelik, 6 yıllık çabası sonucunda 12 metrelik demir direk üzerine 70 metrekarelik 2 katlı ev kurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu sene atayacağımız 20 bin öğretmen ile eğitim ordumuzu güçlendireceğiz." dedi.
Fındıklı Kaymakamlığı bünyesinde Fındıklı Arama Kurtarma Derneği (AKUF) kuruldu.
TCMB Başkanı Karahan, "Dezenflasyon patikamıza göre haziran ayında başlayarak manşet enflasyon, yılın geri kalanında her ay gerileyecektir. Baz etkileri nedeniyle yaz aylarında bu gerileme özellikle belirgin olacaktır." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, "Türkiye, yenilenebilir enerjide muazzam bir potansiyele sahip. Güneşten, rüzgara, jeotermalden biyokütle enerjisine, hepsinden faydalanmak istiyoruz." dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden (RTEÜ) yöre turizmine katkı sağlayacak önemli araştırmalara destek veriliyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Deprem teminatı için binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor." dedi.
Sinop'un Dikmen ilçesinde kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında 1000 samuray arısı doğaya salındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan dışişleri alanındaki kanunlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Samsun'un Bafra ilçesinde sıcaktan bunalarak bir kamyonetin altına giren yılan, vatandaşlarca bulunduğu yerden çıkarılarak itfaiye ekiplerine teslim edildi.
Rize Esnaf Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Sanayi Sitesi'nin son durumu açıkladı.
