Spor dünyası depremzedeler için seferber oldu
10.02.2023 - 15:39"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından spor dünyası da harekete geçti.
- 1
- 0
- 762
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından spor dünyası da harekete geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır." dedi.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 106 saat sonra 2 çocuk enkazdan canlı kurtarıldı.
'Çok susadım çabuk olun' diyen minik Ayşenur ile annesini depremin 5. gününde kurtardılar
Bayburtlu çiftçiler ve besiciler deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak adına ahırdaki hayvanlarını bağış yapmak üzere satılığa çıkardılar. Bayburt'ta vatandaşların seferber olduğu destek kampanyasına birçok köyden ve mahalleden besici, büyük ve küçükbaş hayvanlarını bağışlayarak katkıda bulundu.
Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan spor giyim markası Smilodox, Türkiye'deki üretimini, afetzedelere dağıtmak üzere polar battaniye üretimine kaydırdı.
MELTEM YILMAZ KARAKURUM / DUYGU AVUNDUK - Hataylı Ümit Aslanoğlu, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde, annesi, kardeşi ve teyzesinin yıkılan evlerinin balkonundan çıkmasını sağladı.
Türkiye’deki kene popülasyonunu Samsun sülünleri kontrol altında tutuyor
ABD yönetimi, Suriye'yi de etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkeye yönelik yardımlara izin vermek amacıyla 180 günlük yaptırım muafiyeti sağlanacağını duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralanarak İstanbul'a getirilen 1616 vatandaştan 762'sinin tedavisi kentteki çeşitli hastanelerde devam ederken, 854'ü taburcu edildi.
Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardım göndermeye devam ediyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin yardım malzemelerini deprem bölgelerine ulaştırmaya devam ettiğini bildirdi.
Deprem haberlerinin görüntülerini izleyen çocukların psikolojik anlamda etkilenmemesi için “Sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutmaya çalışın” diyerek ebeveynlere uyarılarda bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Barış Sezgin, afet haberlerine maruz kalan çocuklarda donma refleksine dikkat çekti.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük yıkıcı depremin ardından bölgeye gelen gönüllü ekiplerden bir grup, depremzede çocuklara oyunla moral verdi.
Türkiye’yi büyük hüzne boğan iki büyük depremin ardından bölgeden inanılmaz haberler gelmeye devam ediyor. Adıyaman’da 36 yaşındaki bir kadın, 28 saat süren çalışmanın ardından depremin 100. saatinde bilinci açık olarak enkaz altından çıkarıldı. Malatya’dan Adıyaman Üniversitesi’nde çalışan kızının cansız bedenini almaya gelen baba, kızını kurtaran Tayvanlı ve Türk ekiplere sarılarak teşekkür etti.
Kahramanmaraş'taki depremler 10 ili etkiledi. Bu iller arasında Hatay da bulunuyor. Hatay'da yıkılan binaların arasında 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da bulunuyor. Rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için ‘Cennetten bir kare’ yazdığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı.
Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremden etkilenen Adıyaman'da, madencilerin enkazın 8 metre derinliğine inerek ulaştığı 17 yaşındaki genç kız, enkazdan 90 saat sonra sağ çıkarıldı.
Antalya'da bazı üniversite öğrencileri, yurttaki odalarına yerleştirilecek depremzedeler için "Çok geçmiş olsun, acınız acımızdır, biz yanınızdayız." gibi notlar yapıştırdıkları dolaplarını yiyecek, giysi ve temizlik malzemeleriyle dolu bıraktı.
Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fırınında öğretmen ve öğrenciler, depremzedeler için günlük 10 bin küçük somun ekmek üretiyor.
