Rize'nün nüfusu her yıl yaşlanıyor
14.02.2025 - 13:162007 yılında 31 olan 'ortanca yaş', 2024 yılında 39,8'e yükseldi.
- 0
- 0
- 1113
2007 yılında 31 olan 'ortanca yaş', 2024 yılında 39,8'e yükseldi.
Tokat'ın Yeşilyurt, Başçiftlik, Artova ve Sulusaray ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan yangında 2 ev, ahır ve traktör zarar gördü, yangına müdahaleye giden itfaiye aracı devrildi.
Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir intihar olayıyla ortaya çıkan ruhsatsız apart otel skandalı, gizlenen detayları gün yüzüne çıkardı.
İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Şule Yazar, sanatçının kendisini tehdit ettiği, mobbing ve psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Ordu’da çakar lambalı araç kullanan sürücüye 138 bin 172 TL idari para cezası uygulandı.
Ordu'da, Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu ile Araştırma ve Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı bir köyde kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen vatandaş, jandarma ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında 27 Şubat Pazartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Çaykur Rizespor'un Gambiyalı oyuncusu Ali Sowe, zor bir maça çıkacak olmalarına rağmen sahada en iyi şekilde mücadele verip, en pozitif sonucu almak istediklerini söyledi.
Rize İl Müftülüğü, halktan ve din görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda merkezi ezan sisteminin devre dışı bırakıldığını duyurdu.
Rize'nin Çayeli ilçesinde otomobilinde abartı egzoz kullanan sürücüye 11 bin 253 lira ceza uygulandı, araç trafikten men edildi.
Avrupa’da en fazla vakaların Türkiye’de görüldüğü obezite ile yıllarca mücadele eden 42 yaşındaki iş insanı Fatih Özcan, ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayınca hayatını değiştirmeye karar verdi. Özcan, uygulanan tedaviyle 102 kilo vererek bambaşka birine dönüştü.
Bolu'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın, iş makinesi şoförünün ekskavatörle toprak atmasıyla söndürüldü.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı.
Tokat'ta pikap ile öğretmenleri taşıyan servisin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
Vatandaşların zincir market şubelerindeki 50 bine yakın ürünün fiyatını görerek karşılaştırma yapabildikleri "marketfiyati.org.tr" adlı internet sitesine ilgi yoğun oldu. Siteye 24 saatte 490 bin tekil ziyaret ve 2 milyon 141 bin arama yapıldı.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, "Türkiye'de bilinen yaklaşık 500 diri fay hattı var. Bu 500 diri fayın yaklaşık 170'i çalışılmış durumda" dedi.
Çaykur Genel Müdürlüğü, 2024 yılı çay destekleme fark ücretlerini duyurdu.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre, Rize-Artvin Havalimanı ocak ayında 87 bin 591 iç hat, 2 bin 177 de dış hat olmak üzere toplam 89 bin 768 yolcuya hizmet verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ve asrın depreminin konuşulduğu geniş kapsamlı panelde “Dirençli şehirler oluşturmada, vatandaşlarımızın kendi yaşam güvenliğini teminat altına alabilmeleri için yapıları daha güvenilir hale getirmek önemli bir görev ve sorumluluğumuzdur. Trabzon'da şehrin tamamını içine alacak şekilde yapı stoku envanterinin çalışmasını müşterek bir şekilde başlatıyoruz” dedi.
