5 yılda 3’üncü kez lösemiye yakalanan Kadir, umudunu yitirmedi
01.07.2025 - 12:48Sinop’ta yaşayan Kadir Gümüş (21), 2020 yılından bu yana mücadele ettiği lösemi hastalığına 5 yılda üçüncü kez yakalandı.
- 0
- 0
- 1588
Sinop’ta yaşayan Kadir Gümüş (21), 2020 yılından bu yana mücadele ettiği lösemi hastalığına 5 yılda üçüncü kez yakalandı.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hububat hasadının ardından tarlalarda uygulanan anız yakma işleminin çevreye ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Anız yakmak, doğadaki dengeyi olumsuz etkiler, orman yangınlarına neden olabilir, havayı kirletir, enerji ve iletişim hatlarına zarar verir, toprağın organik içeriğini azaltır, erozyona yol açar ve en önemlisi toprağın verimini düşürür. Ayrıca orman ve meskun alanlara bitişik yerlerde anız yakma işlemi yapılırsa ceza beş kat artıyor” dedi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Gökhan Telatar, Rize genelindeki deniz suyu kalitesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "Biz hastaneleri, yolları, barajları, Togg'u, Kızılelma'yı yaparken, Terörsüz Türkiye ile ilk cephemizi güçlendirirken hayata geçirdiğimiz tüm siyasi atılımlarımızla, icraatlarımızla büyük ve güçlü Türkiye'nin yolunda yürüyoruz." dedi.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 3 Temmuz'da TÜİK verilerinin açıklanmasıyla memurlara ve emeklilere yönelik enflasyon farkının ortaya çıkacağını söyledi.
Amasya'da ücretsiz seyahat hakkına sahip engelli yolcuyla tartışıp araçtan indirdiği tespit edilen özel halk otobüsü şoförüne 2 bin 953 TL para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hatay'da kara unsurlarımızın yanında, hava araçlarımız da yangına yoğun şekilde müdahale etmeye başladı" dedi.
Türkiye'nin en büyük göllerinden birisi olan Eber Gölü'nün yanı başındaki tarım arazilerinde çıkan yangın sazlık alana sıçramadan itfaiyenin yoğun uğraşları sonucu söndürüldü.
Samsun'da bulvar üzerinde duran dolmuştan inen yolcuya, motosiklet çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Hatay'da ormanlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale dron ile görüntülendi.
Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.
Rize'de boşaltılan merkez Menderes Bulvarı üzerindeki 2 apartmanın yıkımı devam ediyor.
Bartın'ın Ulus ilçesinde 27 yıllık evli Mehmet Ali Aloğlu (52) ve Ayşe Aloğlu (44) çiftinin 13’üncü çocukları dünyaya geldi.
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde dereye düşüp, ters dönen kamyonetteki 2 kişi yaralandı.
Samsun Canik Belediyesi, ilçede etkili olan sağanak yağışlara karşı çalışmalarını sürdürüyor.
Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıyı üzdü. Geçtiğimiz haftayı değer kaybı ile kapatan gram altın 4 bin 201 liraya geriledi. Yeni haftada altın fiyatlarında durum ne?
Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıklarına 29 Haziran Pazartesi (bugün) günü başlayacak.
Bayburt'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 114 rakımlı Yaylapınar köyü, ilk kez bir piknik şölenine ev sahipliği yaptı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Diş Hekimliği Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla gerçekleştirildi.
Çorum’un Alaca ilçesinde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobilin şarampole devrildiği kazada 3 kişi yaralandı.
