Ege Denizi'nde 4,9 büyüklüğünde deprem
07.08.2021 - 09:28Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
- 0
- 0
- 747
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından temmuz ayı içerisinde yapılan faaliyetlerde, çeşitli suçlardan gözaltına alınan 683 kişiden 42'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınlarında uykusuzluk ve dumandan gözleri kızaran orman işçileri, çok yorulsalar da alevlerle mücadele ediyor.
Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında hayatını kaybeden 2'si orman işçisi 8 kişiden geriye hüzünlü hikayeleri kaldı.
ÇAYKUR'un doğal ve sağlıklı ürünlerine artan ilgi ile birlikte, 'Beyaz iksir' adıyla üretilen ‘beyaz çay’ın stokları da tamamen tükendi.
Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle Rize, Trabzon ve Artvin’de yük taşımak için sıkça kullanılan ilkel teleferikler ölümlere neden olmaya devam ediyor.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tüketici Fiyat Endeksi temmuzda aylık bazda yüzde 1,8, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,46 artış gösterdi. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 18,95 yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,92 oldu.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Artvin'in Şavşat ilçesinde ailesi ile birlikte gezmeye çıkan Pumpul Karademir’in (71), dengesini kaybedip 70 metrelik uçuruma düşerek yaşamını yitirdiği anlar, bu sırada cep telefonuyla kayıt yapan damadı Kadir Şahiner tarafından görüntülendi.
TOKAT merkeze bağlı Çat Beldesi Belediye Başkanı Ramazan Altun, dün minibüsle kaza yapan oğlunun çarptığı mezarı ziyaret etti. Zehni Keskinsu'nun mezarındaki hasarı kendisinin karşılaşacağını belirten Altun, "Mezar taşı evladımı kurtardı. Çok önemli benim için. Allah rahmet eylesin" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sel ve afetlerin yaşandığı bölgeleri inceleme programı kapsamında Artvin’in Arhavi ilçesinin ardından Rize’ye geldi.
Rize'de meydana gelen sel ve heyelanlarda zarar gören okullarda temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor.
Romanya'da görülen ceviz zararlısı, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yafes Yıldız ve ekibi tarafından tespit edilip, makale yayınlandı.
BARTIN’da yaşayanlar, hava sıcaklığının 35 dereceye ulaşmasıyla dere kenarlarına akın etti.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını 12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu ana kadar 53 kişinin dumandan etkilendiği açıklandı.
ARTVİN’in Murgul ilçesindeki sel felaketinde kaybolan Serdar Yiğit’in (44), 6 gün sonra, 10 kilometre uzaklıktaki dere yatağında cansız bedeni bulundu.
Sel bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekiplerin sahadaki çalışmalarını inceledi, yetkilerden bilgi aldı.
Ege Denizi'nin İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rize’de 25 Haziran itibariyle drone savarlar devreye girdi. Buna göre artık Rize merkezde drone uçurmak için mutlaka izin alınmalı.
