Türkiye Çevre Haftası 'Sıfır Atık' Temasıyla Kutlanacak
30.05.2022 - 16:301-7 Haziran'da kutlanacak Türkiye Çevre Haftası'nda, ülke genelinde eş zamanlı olarak "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" düzenlenecek.
- 0
- 0
- 897
1-7 Haziran'da kutlanacak Türkiye Çevre Haftası'nda, ülke genelinde eş zamanlı olarak "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" düzenlenecek.
DOĞU Karadeniz'deki 4 ilde 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici ailenin yaptığı yaş çay hasadı sürüyor. Hasadını kendisi yapamayan üreticiler içinse Türkiye'de oturma izni bulunan Gambiya, Senegal, Sudan ve Zambiya uyruklu işçiler, bu yıl da devreye girdi. Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, "Hesaplamalara göre yaklaşık 1 milyar TL gibi bir rakam, çay işçileri aracılığı ile bölgemizden gidiyor" dedi.
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Deprem ve Doğal Afetler Komisyon Başkanı Kadem Ekşi’nin kaleme aldığı ‘Depremler Dirençli Şehirler ve İstanbul’ başlıklı kitap yayınlandı.
ORDU'da, tarihi M.Ö. 200-250 yıllarına dayanan, Pontus Kralı 6'ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
GİRESUN Uğur Anadolu Lisesi’nde ‘5 Dil 2 Beceri’ bilim şenliği gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin hünerlerini sergilediği şenlik, davetlilerin beğenisini topladı. Giresun Uğur Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve STEM Zümre Başkanı Şeyma Erdem, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Sene içerisinde öğrencilerimize teknolojiyi branşlarımıza katarak belli bir bilgi birikimi edindirmeye çalışıyoruz” dedi.
ORDU’da lise öğrencisi Muhammet Hakkı Genç (16), 1,5 aylık çalışması sonucu, askeri operasyon ve arama-kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek, 3 kilometre hızla hareket eden uzaktan kumandalı, 3 tekerlekli insansız kara aracı üretti. Tasarladığı aracını daha da geliştirmeyi hedefleyen Genç, “Herhangi bir kapalı alana yolladığım aracımla, içerde ne oluyor, ne bitiyor, görüyorum” dedi.
Neoklasik müziğin genç temsilcilerinden piyanist ve besteci Büşra Kayıkçı, İngiltere'nin başkenti Londra'da verdiği konserde müzikseverlerle buluştu.
TOKAT'ta Osman Paşa Konağı Butik Uygulama Oteli'nde, Tokat'ın yöresel lezzeteri tanıtıldı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Tokat Türk mutfağının da önemli bir parçasını teşkil ediyor" dedi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir'in başkanlığında gerçekleştirildi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Taner Yelkenci, Rize-Artvin Havalimanı'nın kent için çok önemli ve kıymetli olduğunu belirtti.
AK Parti Rize İl Başkan Vekili Yunus Çoruh, 27 Mayıs'ın yıl dönümünde, her türlü vesayete karşı mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Azerbaycan’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST'te yerini aldı.
ORDU'da, çoban Cafer Başköy, küçükbaş sürüsünü akrabasının çaldığı klarnetle yaylaya çıkardı. Sürünün yolcuğuna dair görüntüler, sosyal medyada ilgi topladı.
ORDU’nun Ünye ilçesinde temizlik işçisinin yerde bulduğu 2 çeyrek altın, sahibine teslim edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Emeklilerin duygularıyla oynamayın. Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Her emekliye aldığı maaş kadar 1 ikramiye verin” dedi.
BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR - YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI - KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ERZURUM'un İspir ilçesinde, 9 yıl önce temizlik yaptığı yamaçtan düşen kayanın başına çarpması sonucu ağır yaralanıp, konuşma ve yürüme yetisini kaybeden Rizeli endüstriyel dağcı Mehmet Şahin (37), tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Yeniden dağlara dönme umuduyla yaşayan Şahin, "9 yıl oldu, bir 9 yıl daha olsa sabırla dağlarla buluşacağım günü bekleyeceğim" dedi.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde yüksek kesimlerdeki yaylalar, kar yağışıyla beyaza büründü. Yaylaya göç edenler, mayıs ayı sonunda yağan karla şaşkınlık yaşadı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile yapısını kuvvetlendirecek film, senaryo ve dizilere teknik ve bilimsel destek sağlayacak.
Küresel piyasalarda, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mayıs ayı toplantı tutanakları ve Almanya'nın büyüme verisi takip edilecek.
