4 Gollü Maçta Kazanan Çıkmadı: 2-2
22.10.2022 - 15:59Spor Toto 1. Lig’in 10. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Manisa FK ile 2-2 berabere kaldı.
- 0
- 0
- 857
Spor Toto 1. Lig’in 10. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Manisa FK ile 2-2 berabere kaldı.
Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor.
İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, belediyenin nüfusa göre aldığı payın artması adına hemşehrilerine ikametgahlarını 31 Aralık'a kadar ilçeye taşımaları yönünde çağrıda bulundu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Davut Turan öncülüğündeki Türk bilim insanları, son 15 yılda Türkiye'deki tatlı sularda yaşayan 57 tür ve 2 cins balığı literatüre kazandırdı.
SAMSUN'un Atakum ilçesi sahilinde tabanca ile başına ateş ederek intihar ettiği belirlenen İlklima Naz Akbörü'nün (20) ölümü ile ilgili soruşturma sürüyor.
KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlen Balta, pandemi döneminde, insanların hastanelere başvurmaktan çekinmesiyle anemi vakalarının sayısal olarak artmasına neden olduğunu belirterek, “Anemi sadece kişisel değil aynı zamanda toplumsal bir problemdir” dedi.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro talebinin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "Çözüm; sarayı 4 ay kapatın ÇAYKUR’un mevsimlik işçilerini 12 ay çalıştırın" dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yeniden tırmanan gerginliğin endişeyle karşılandığını bildirdi.
SAMSUN'un Atakum ilçesinde sahilde ölü bulunan İlklima Naz Akbörü'nün (20), tabancıyla başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi.
GİRESUN'un Görele ilçesinde evinin önünde kışlık odun hazırlayan Şükran Ağaoğlu (67), bacağına isabet eden yorgun mermi ile yaralandı. Tedavi tamamlanıp, taburcu olan Ağaoğlu, "Rastgele silahla ateş etme işleri artık son bulsun. İnsanların ocağına yangın düşmesin" dedi.
BARTIN'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamada yaralanan eşi Burak Sümertaş'ı (27), teslim edilen çizmesi ile hastanede kapısında bekleyen Ceren Sümertaş (26), "Yüreğimiz ağzımızda bekledik ama şu an iyi. Eşimin çizmesiydi, bana teslim ettiler. Diğer ayağı ağrıdığı için ambulansta çıkarmışlar. O yüzden diğeri yok" dedi.
Prof. Dr. Meral Kanbak, ağrı kesici ve ateş düşürücülerin içinde bulunan parasetamolün uzun süreli kullanımının, yüksek tansiyonu olan kişilerde kalp hastalığı ve felç riskini artırabileceği uyarısı yaptı.
SAMSUN'un Atakum ilçesinde tabanca ile vurularak öldüğü belirlenen İlklima Naz Akbörü'ye (20) ait mektup bir ortaya çıktı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde 95 ülkeden yaklaşık 16 bin yabancı, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alanların yüzde 30'unun randevusuna gelmediğini belirterek, "Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin." ifadesini kullandı.
Adalet Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınav sonucu 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alınacağını bildirdi.
GİRESUN’da, yolun karşısına geçerken yavaş ilerleyen otomobile yandan çarparak, kendisini kaporta üzerinden yere bırakan kişi, güvenlik kamerasına yansıdı.
ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçiler, kadro talebini dile getirmek üzere bir araya geldi.
Rize'de 4 yıldır kalp nakli bekleyen 14 yaşındaki Esila Tüfekçi, "Organlarınızı bağışlayın ki toprak olmasın bize can olsun" dedi.
Prof. Dr. Reyhan Küçükkaya, hareketli yaşam, kan şekeri ve yağlarını kontrol etmek, vücut ağırlığını normal sınırlarda tutmak, bol su içmek, sigaradan uzak durmak gibi çok basit önlemlerle vücutta pıhtı gelişiminin engellenebileceğini belirtti.
