ALJ Türkiye'den 1,4 milyon fidanlık ağaçlandırma seferberliği
05.08.2025 - 10:07ALJ Türkiye, bünyesinde yer alan Toyota, Lexus ve BYD markalarından satılan her bir araç için 10 fidan dikimini içeren sosyal sorumluluk projesi başlattı.
- 0
- 0
- 406
ALJ Türkiye, bünyesinde yer alan Toyota, Lexus ve BYD markalarından satılan her bir araç için 10 fidan dikimini içeren sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Bolu’da, 5 katlı bir apartmanın 1’inci katındaki dairede çıkan yangında dumandan etkilenen 1'i çocuk 2 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangın büyümeden söndürüldü.
Samsun’un Atakum ilçesinde kedisini yakalamaya çalışırken 5’inci kattaki evlerinin balkonundan zemine düşen Z.E.A. (14) isimli kız çocuğu, yaralandı.
Trabzon’da boşanma aşamasındaki eşi Ali Somun tarafından tabancayla vurularak öldürülen gemi kaptanı adayı Sinem Somun için Beşikdüzü ilçesinde el feneri, mum ve ışıklarla ‘Karanlığa ışık’ adlı kortej yürüyüşü düzenlendi.
Aydın’ın Söke ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Alo Gıda 174 hattına yapılan şikayetler üzerine gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi.
Ülke genelinde sürdürülebilir tarım için başlatılan 'tarım sayımı' kapsamında Rize'de çalışmalar devam ediyor.
Trabzon’da polis ekiplerinin uyuşturucu ve kaçakçılığa yönelik eş zamanlı operasyonlarında çok sayıda uyuşturucu, kaçak sigara, tabanca, fişek ve kaçak alkol ele geçirildi. Operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunup, çeşitli suçlardan aranan 82 kişi de yakalandı.
YENİDEN Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Bir kilogram fındık, maliyetler, zirai don ve kahverengi kokarcanın neden olduğu zararlar dolayısıyla 6 dolar ya da 250 TL üzerinde olmalıdır.
Zonguldak’ta 2 kaçak maden ocağı, Türkiye Taşkömürü Kurumu ekiplerince, patlayıcı kullanılarak imha edildi.
Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel'de, 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Başmüfettişi Cemal Can Ayanoğlu hakkında soruşturma izni verildi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde su arayışına çıkan iki katır bataklığa saplandı.
Gençlerin çeşitli alanlarda karar alma süreçlerine aktif katılımını teşvik eden "TrNext - Türkiye'nin Teknoloji Temelli Gelişimi İçin Yeni Nesil Düşünce Ekosistemi Projesi" Erasmus+ Gençlik Programı'na kabul edilerek hayata geçirildi.
Rize merkeze bağlı Akarsu Köyü’nde seyir halindeki bir beton mikseri henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi.
Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali İhsan Selim Baydaş, görevlerine yeni atanan Kalkandere Kaymakamı Muhammet Burak Katrancıoğlu ile İkizdere Kaymakamı İbrahim Halil Sürücü’yü makamında kabul ettiği belirtildi.
Ordu’da bölgenin en önemli geçim kaynağı olan ve ‘yeşil altın’ olarak bilinen fındıkta, yeni hasat sezonu başladı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, küresel iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, 2025 yılını "tarım açısından felaket yılı" olarak nitelendirdi. Prof. Dr. Demir, yaşanan kuraklık, zirai don, dolu ve fırtına gibi aşırı hava olaylarının sadece ürün miktarını değil, kaliteyi de ciddi şekilde düşürdüğünü söyledi.
Giresun'un Bulancak ilçesinde, amcanın yeğenini öldürdüğü olaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Ardahan Üniversitesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği kapsamında, üniversite adaylarına yönelik tercih danışmanlığı hizmeti sunmak amacıyla "Üniversite Tercih Başvuru Merkezi" faaliyete geçirildi.
Rize'de düzenlenen Anadolu Basın Buluşmaları, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazetecileri bir araya getirdi.
ÜROLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Hasan Turgut, Türkiye’nin böbrek taşı açısından endemik bir ülke olduğunu belirterek, yeterli su tüketiminin böbrek sağlığı için önem taşıdığına dikkat çekti.
