748 Yıllık Gök Medrese Üniversiteye Devredildi
30.04.2025 - 20:00Tokat’ta Selçuklu dönemine ait 748 yıllık Gök Medrese, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne devredildi.
- 0
- 0
- 4064
Tokat’ta Selçuklu dönemine ait 748 yıllık Gök Medrese, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne devredildi.
SAMSUN Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener, Canik ilçesinde Adem Kaya (35) ve kızları Açelya Mina (5) ile Alya Kaya’nın (7) yaşamını yitirdiği heyelana ilişkin, “Evet, yıllar boyunca yağan yağmur, eriyen kar, zamanla o kütleyi zayıflatmış olabilir.
Samsun'un Canik ilçesindeki heyelanda eşi ile 2 kızını kaybeden Çiğdem Kaya'nın (31) tedavisinin sürdüğü, durumunun iyi olduğu ve psikolojik destek sağlandığı bildirildi.
Samsun'da 15 suç dosyasından toplam 49 yıl 1 ay hapisle aranan hükümlü, Nevşehir'de saklandığı evde yakalandı.
Ordu'da su altı güzelliklerinin ortaya çıkarılacağı ‘Su Altı Fotoğraf Yarışması’ düzenlenecek.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde sportif faaliyetleri tek çatı altında toplamak ve geliştirmek amacıyla geniş katılımlı 'spor çalıştayı' düzenlendi.
Artvinve Trabzon illerinde jandarmanın silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Baskın anı jandarma kamerasına yansıdı.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, TIR'ın dorsesinde 7 Afganistan ve 3 Pakistan uyruklu olmak üzere 10 kaçak göçmen yakalandı. TIR'ın sürücüsü Y.Ü. ve yanındaki İ.G. gözaltına alındı.
Erzincan’da faaliyet gösteren Nazir Kuyumculuk, 45. kuruluş yıldönümü nedeniyle maliyetine satış uygulaması başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" ve "rüşvet" soruşturması çerçevesinde düzenlenen 2. dalga operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 48 şüpheliden 18’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, 30 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Samsun'un Atakum ilçesinde, evine kurduğu iklimlendirme sistemiyle kenevir yetiştiren zanlı gözaltına alındı.
Giresun'da 2 ayrı suçtan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.
Tokat’ta Vezir Ahmet Paşa Mescidin imam odasında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
Artvin ve Trabzon illerinde jandarmanın silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Baskın anı jandarma kamerasına yansıdı.
Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliği için asansörlerin güvenli kullanımının büyük önem taşıdığını belirterek, asansörlerde bulunan renkli güvenlik etiketlerine dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Amasya'da psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen Neşe S., alkollü haldeyken, kaldığı evi ateşe verdi. İtfaiyecilerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
Amasya’da jandarma operasyonunda, 'Kasten öldürme' suçundan aranan hükümlü A.B, (73) yakalanıp, tutuklandı.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Demirkol, 13 hastalığa karşı ücretsiz aşı hizmetinin sunulduğunu belirterek, "Uzun yıllar insanlığın başına büyük sıkıntılar oluşturmuş birçok hastalığı aşı sayesinde gündemimizden çıkardık." dedi.
Çorum’da fare zehri içtiğinden şüphelenilen 2 yaşındaki çocuk tedavi altına alındı.
Samsun'un Bafra ilçesinde bir tekstil atölyesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
