Rize'de sessiz gece: 0-0
21.08.2021 - 21:20Süper Lig’in 2’nci haftasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.
- 0
- 0
- 935
Süper Lig’in 2’nci haftasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Delta varyantının Türkiye'de yüzde 90'ı geçtiğini belirterek "Daha önce 1,5 metre ile sağlanan koruma şimdi ancak 2 metre ile sağlanabilir durumda. Tedbirlerle birlikte hayata devam etmeliyiz." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Özer, 6 Eylül'de tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlanacağını belirterek, "Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek." ifadesini kullandı.
Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, pandemi nedeniyle artan maliyetlerden dolayı öğrenci servis ücretlerine minimum yüzde 30 artış olması gerektiğini söyledi.
Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmurun ardından heyelan meydana gelen mahallede daha önce de boşaltılması yönünde karar verilen ev bu kez tahliye edildi.
GÜMÜŞHANE sınırlarında, yeşil doğası ve temiz havasıyla ilgi gören 2 bin 140 rakımlı Taşköprü Yaylası, gelişigüzel atılan moloz ve evsel atıklar nedeniyle çöplüğe dönüştü.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir askerin şehit olduğunu, bir askerin de yaralandığını bildirdi.
Bartın'da, Büyükkızılkum Plajı'nda 6 gün önce oyun oynarken kaybolan Doğukan Yaylacı’yı (8) arama çalışmaları devam ediyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sel nedeniyle Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
64. sezon heyecanı yarın başlayacak Süper Lig'de geride kalan sezonlarda pek çok ilginç olay yaşandı.
Rize'de 6 kişinin öldüğü, 2 kişinin de kaybolduğu, 47 binanın yıkıldığı, 99 binada ise ağır hasır gördüğü sel ve heyelan afetlerinin altyapıya verdiği zarar da ortaya çıktı.
Ülkesi Endonezya’dan 8 bin 677 km uzaktaki Rize’ye gelin gelen Noveri Susiana bugünlerde yeni yuvasına ayak uydurmaya çalışıyor.
Sağlık Bakanı Koca, tedarikinde aksama yaşanan BioNTech aşılarının dün gece gelmeye başladığını belirterek, "13 milyon doza yakın aşımızı pazartesi gününe kadar teslim alacağız. Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz." ifadelerini kullandı.
Yerküreyi etkisi altına alan orman yangınları, Amerika'dan Avrupa'ya Afrika'dan Asya'ya birçok kıtada etkili olurken bu yıl içinde çıkan yangınların sayısı, pek çok ülkede önceki yılların ortalamasını aştı.
Rize’de çay tarım arazisine giderken ilkel teleferiği kullanan kadın hayatını kaybetti.
Türkiye'nin sıcaklardan kavrulduğu yaz aylarında, Rize’nin İkizdere Vadisi'nde yaylalarda soğuk hava nedeniyle evlerde soba yakılıyor, yaylacılar kazak ve mont giyiyor.
Rize'de, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla fotoğraf sergisi düzenlendi. 'Pandemi', 'haber', 'tarih' ve 'doğa' kategorilerinde 55 fotoğrafın görücüye çıktığı sergide, günün anısına basın mensuplarına çiçekler takdim edildi.
TOKAT merkeze bağlı Çat Beldesi Belediye Başkanı Ramazan Altun, dün minibüsle kaza yapan oğlunun çarptığı mezarı ziyaret etti. Zehni Keskinsu'nun mezarındaki hasarı kendisinin karşılaşacağını belirten Altun, "Mezar taşı evladımı kurtardı. Çok önemli benim için. Allah rahmet eylesin" dedi.
Rize MÜSİAD 14. Olağan Genel Kurulu'nda, kongreye katılan üyelerin tamamının desteğini alan Taner Yelkenci, yeni dönemde başkanlığa seçildi.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangınlarla mücadele edildiğini belirterek, "Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma, kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapılıyor." dedi.
