Balık yağı takviyesi sağlıklı kişilerde inme ve kalp hastalığı riskini artırabilir
23.05.2024 - 14:41Yeni bir araştırma, düzenli balık yağı kullanımının, sağlıklı kişilerde inme ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini ortaya koydu.
- 0
- 0
- 2631
Yeni bir araştırma, düzenli balık yağı kullanımının, sağlıklı kişilerde inme ve kalp hastalığı riskini artırabileceğini ortaya koydu.
Bakan Bolat, "Türk vatandaşlarının vize başvurularının ret oranı yüzde 16,5'e geriledi. Vatandaşlarımızın ticaret, turistik, eğitim, akademik, kültürel ve sanatsal çalışmalar için AB ülkelerine vize başvurularında yüzde 30'luk artış var." dedi.
Sürücülere, kaza sırasında zaman kazandıran, kağıt ve kalem gerektirmeyen mobil kaza tutanağı, artık e-Devlet Kapısı üzerinden de oluşturulabiliyor.
Samsun'un İlkadım ilçesinde, yıllar içinde etrafındaki yüksek binaların arasında kalan Kefeli Camisi'nin sonradan inşa edilen ikinci minaresini taşıyan 15 metrekarelik yapıda çay ocağı hizmet veriyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 48 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Köksal, masabaşı ya da ayakta uzun süre hareketsiz kalındığında baldır kasları çalışmadığı için kirli kanın pıhtı oluşma riskini artırdığını bu pıhtının da akciğerlere gitmesi halinde ani ölüm riski taşıdığını söyledi.
Rize'nin Çayeli ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği yol verme kavgasında yaralanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çorum'un Dodurga ilçesinde maden ocağında işletme yönetiminin, madendeki toprak kayması riskini gerekçe göstererek 80 işçiyi 6 ay ücretsiz izne ayırması üzerine yaklaşık 150 işçinin başlattığı eylem devam ediyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de düzenlenen Mahzen-48 operasyonunda organize suç örgütünün çökertildiğini, örgüt üyesi 9 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Bakan Ersoy, "En çok mavi bayrak sahibi ülkeler sıralamasında dünya 3'üncülüğümüzü bu sene de koruyoruz. Bu istikrarlı başarımız elbette gurur verici ama birincilik hedefimiz yolunda da kararlılıkla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.
Araştırmacılar, insanlarda bulunan antik DNA’ların depresyon gibi psikiyatrik rahatsızlıkların sebebi olabileceğini belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fatih Sondaj Gemisi'nin, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Göktepe-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığını bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında bulunan Kur'an Eğitim merkezlerinde görev yapmak üzere sözlü sınavla 35 öğretmen alacak.
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba'nın şehit olduğunu bildirdi.
Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, kötü bir sezon geçirmediklerini belirterek, “Daha iyisini yapabilirdik” dedi.
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TBMM’de yaptığı konuşmada çay üreticilerinin sorunları dile getirdi.
Sağlık Bakanlığı, günde 5 gramdan daha az tuz tüketiminin inme riskini yüzde 23, kalp damar hastalıklarının genel hızını ise yüzde 17 azalttığına, bu nedenle daha az tuz tüketilmesi gerektiğine işaret ediyor.
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde kayıp kişinin ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Rize'de Dağbaşı mevkiine yerleştirilen Rize tabelasının revize edileceği belirtildi.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (ÇAYKUR) çalışan yaklaşık 10 bin işçinin maaşlarının yatırılma tarihi belli oldu.
