Deprem bölgesi gece gündüz demeden çalışıyorlar
13.02.2023 - 15:37Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen afetin ardından depremzedelerin barınma sorununun hızla çözülmesi amacıyla çadır üreticileri tam mesai yapıyor.
- 0
- 0
- 764
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen afetin ardından depremzedelerin barınma sorununun hızla çözülmesi amacıyla çadır üreticileri tam mesai yapıyor.
Mehmet Ertan Akay'ın savcılık ifadesinden: "İnşaat bitiminden sonra dairelerde ikamet eden kişiler tarafından altyapı çalışması yapılmış. Bunun sitenin temeline zarar verebilecek nitelikte olduğu kanaatindeyim"
Deprem afetinin ardından binlerce binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Malatya’da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı 31 isim için gözaltı kararı verdi.
Hatay'da deprem felaketinin altıncı gününde enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler termal kameralarla tespit edilip umutları yeşertiyor. İnanılmaz kurtuluşa sahne olan anlar böyle görüntülendi.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde yaşayan Mehmet Çakırhan (74), umre için biriktirdiği parasını, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay'a bağışladı.
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 203 polis için tören gerçekleştirildi.
Rize Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde 22 yıllık Başkan Nevzat Paliç seçimleri kaybederek koltuğu Bünyamin Arslan'a devretti.
Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi Başkanı Ekşi, 73 ikram aracı ve 10 ilde kurulan 29 mobil mutfak ile günlük 3 milyon 650 bin kişinin sıcak yemek ve beslenme ihtiyacını düzenli olarak karşıladıklarını söyledi.
Doçent olduğu 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atılan Deniz Baykal, yarım asırdan fazla süren siyasi yaşamında, parti genel başkanlığından bakanlığa, milletvekilliğinden geçici TBMM Başkanlığına kadar birçok görevde bulundu.
Bayburt halkının büyük özveriyle katkılarını sunduğu yardım kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Bayburt esnafı günlük kazançlarını deprem bölgesine göndermeye karar verdi. Kazançlarını bölgeye gönderme gayreti içinde olan esnaflara vatandaşların desteği de gecikmedi.
Kahramanmaraş'ta depremi yaşayan ve evleri oturulamaz hale gelen 5 kişilik Öz ailesi, Amasya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleşti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği iller ve Suriye'de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, DSÖ'nün, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen yıkıcı depremlerle mücadeleyi desteklemek için 72 ton sağlık ve acil ameliyat malzemesi teslim ettiği kaydedildi.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki 61 kişi Rize'ye getirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır." dedi.
'Çok susadım çabuk olun' diyen minik Ayşenur ile annesini depremin 5. gününde kurtardılar
Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan iki kız kardeş, 99. ve 101. saatlerde sağ çıkarıldı.
Deprem haberlerinin görüntülerini izleyen çocukların psikolojik anlamda etkilenmemesi için “Sosyal medyadan ve TV’lerden uzak tutmaya çalışın” diyerek ebeveynlere uyarılarda bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Barış Sezgin, afet haberlerine maruz kalan çocuklarda donma refleksine dikkat çekti.
Türkiye’yi büyük hüzne boğan iki büyük depremin ardından bölgeden inanılmaz haberler gelmeye devam ediyor. Adıyaman’da 36 yaşındaki bir kadın, 28 saat süren çalışmanın ardından depremin 100. saatinde bilinci açık olarak enkaz altından çıkarıldı. Malatya’dan Adıyaman Üniversitesi’nde çalışan kızının cansız bedenini almaya gelen baba, kızını kurtaran Tayvanlı ve Türk ekiplere sarılarak teşekkür etti.
Kahramanmaraş'taki depremler 10 ili etkiledi. Bu iller arasında Hatay da bulunuyor. Hatay'da yıkılan binaların arasında 2013'te tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da bulunuyor. Rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için ‘Cennetten bir kare’ yazdığı ortaya çıktı.
7,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, Hatice İğde (36) ile 7 ve 9 yaşındaki çocukları 78 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Annenin kurtarma ekiplerine söylediği ilk cümle ise, “Önce çocuklarım çıksın, ben sonra çıkarım” oldu.
