Ziraat Odası Meclis Üyesi Kanbur'dan Açıklama
24.02.2023 - 18:33Rize Ziraat Odası Meclis Üyesi Emin Kanbur Rize Ziraat Odasında Yapılan seçimler sonrası bir basın açıklaması yaptı.
- 3
- 0
- 764
Rize Ziraat Odası Meclis Üyesi Emin Kanbur Rize Ziraat Odasında Yapılan seçimler sonrası bir basın açıklaması yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Valiliğine gönderdiği yazıyla depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınan 93 okulun yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi süreçlerinin hızla tamamlanmasını istedi.
Konya'nın Ereğli ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Samsun'daki meslek liselerinde öğretmen ve öğrenciler de gönüllü olarak depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için mesai yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), deprem nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde görev yapan öğretmen ve bakanlık personeline yer değişikliği hakkı tanındı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde esnaf için geçici iş yerlerinin kurulacağını belirterek, "Yeni Malatya'yı en güvenli, en sağlam, en yeşil haliyle gelecek nesillerimize inşa edeceğiz." dedi.
Deprem sonrası günlük hayata dönüşte normalleşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Ecem Çelik, “Travmatik olaylardan etkilenme şekli birçok faktöre bağlıdır. Bu sebeple hepimizin ‘yeni normali’ kendince olacaktır” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, "Marmara Depremi'nde milli gelirin yüzde 34,7’sini, Pazarcık depreminde yüzde 9,8’ini üreten bir coğrafya söz konusu" dedi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye'deki depremler nedeniyle oluşan enkazın kaldırılması çalışmalarına destek olacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden Samsun'a gelen ve rahatsızlığı bulunan depremzedeler, kaldıkları yurtlarda muayene edilmeye başlandı.
Tekstil ve ham maddeleri sektörü, ocak ayında 819 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına imza attı.
Tüketici dernekleri, yetkisiz bağış toplayanlar ile depremzedelerin ihtiyaçlarını suistimal ederek fahiş artış yapan fırsatçıların bulunduğunu belirterek, tüketicilerin bu kimselerle ilgili mutlaka şikayette bulunması gerektiğini bildirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu bildirdi.
Sağlık ordusunun neferlerinden 112 Acil Sağlık ekibi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllüleri, hayat kurtarmak için gittikleri deprem bölgelerinde hafızalarından silinmeyecek anlara şahit oldu.
Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek, deprem bölgesinde inşa edilecek konutlarını yaparken ham madde fiyatlarındaki artıştan korktuklarını belirterek, "Bizler her zaman devletimizin yanında ihalelere giriyoruz." dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonucunda oluşan büyük yıkıma ilişkin gözlemlerini paylaştı.
Rize'de gönüllü kadın ve erkek kuaförleri, şehirde misafir edilen depremzedelerin saç bakımlarını ücretsiz bir şekilde yapıyor.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 83,02 dolardan işlem görüyor.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceği endişesi günden güne güçlenirken, açıklanan makroekonomik verilerden alınan karışık sinyaller piyasaların yön bulmasını zorlaştırıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
