Çağın sessiz çığlığı: Uykusuzluk
17.05.2025 - 14:30Son yılların yükselen trendi "İyi yaş alma" veya "Sağlıklı yaşlanma" konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor.
- 0
- 0
- 2136
Son yılların yükselen trendi "İyi yaş alma" veya "Sağlıklı yaşlanma" konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) akademisyenleri, bor madeninden yüksek koruyuculuğa sahip, konforlu kullanım sunan cerrahi maske geliştirdi.
Türk Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) tarafından Samsun'da 4. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi düzenlendi.
Rize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğunca "Arayış Şifa" konulu panel organize edildi.
Ordu’nun Mesudiye ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 4 kızılgeyik doğaya bırakıldı.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nca düzenlenen Trabzon Turizm Değerlendirme Toplantısı’na katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehirde turizmin gelişmesi adına yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Trabzon’umuzun turizmini çok daha güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Tokat'ta iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında, Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe halk pazarında ölçüm standı kuruldu.
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.
2025 yılı yaş çay kampanyası hakkında açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş "Yağmur ve çay Rize için Allah'ın büyük bir nimeti. Yağmur rahmeti olmadan çay nimeti olmadan Rize'yi tarif edemeyiz" dedi.
Rize'de Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü öncülüğünde bölgesel sel ve taşkın tatbikatı düzenlendi.
Konya'nın Kulu ilçesinde saat 15.46'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde bariyere çarpan otomobilin sürücüsü Faruk Başol (24) hayatını kaybetti.
Halk sağlığını önceliklendiren bu çalışmalarla, bölge halkının temiz ve sağlıklı içme suyuna kesintisiz erişimi hedefleniyor.
SGK Başkanı Raci Kaya, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında, geçen yılki denetimlerde 2 milyar 36 milyon 732 bin 167 lira idari para cezası kesildiğini bildirdi.
Ordu’nun Akkuş ilçesinde iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücülerden Adem Ateş (33), hayatını kaybetti, Orhan Aktaş ise yaralandı.
Rize'nin İkizdere ilçesinde balık tuttuğu dereye düşen kişiyi ekipler kurtardı.
Çorum'da çıkan silahlı kavgada bir kişi tabancayla vurularak yaralandı.
CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Şemsi Topçu, şehirdeki bir öğrenci yurdunda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencileri hatırlatarak, yurtlardaki denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini vurguladı.
Çorum’da bir un fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan Zülfikar Tutuş (47) tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra yaşamını yitirdi.
