Amasya'da bariyere çarpan otomobil yüklü tırın sürücüsü yaralandı
17.09.2023 - 14:27Amasya'nın Taşova ilçesinde otomobil taşıyan tırın bariyere çarpması sonucu sürücü yaralandı.
- 0
- 0
- 2919
Amasya'nın Taşova ilçesinde otomobil taşıyan tırın bariyere çarpması sonucu sürücü yaralandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evlilik öncesindeki kişiler için 2021'de başlatılan SMA Tarama Programı kapsamında 1 milyon 834 kişinin tarandığını bildirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında bisiklet turu düzenledi.
Yer üstünde binlerce doğa harikası barındıran Rize'nin yer altından gelen doğal kaynakları da bölgeyi cazip kılıyor.
Rize'de tat ve koku kaybı ile ortaya çıkan COVID-19 "Eris" varyantı ile geri döndü. Rize'de ilk aktif vakalar Rize merkez, Çayeli ve Ardeşen ilçesinde görüldü.
Trabzon’da Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ’16 Eylül Dünya Temizlik Günü’ kapsamında Faroz Balıkçı Barınağı’ndan Beşirli Sahili’ne kadar olan bölümde farkındalık etkinliği düzenledi.
Prof. Dr. Halil Başar, 50-70 yaş aralığındaki erkeklere yılda bir defa tarama yaptırarak kanlarındaki Prostat Spesifik Antijen (PSA) değerine baktırmalarını önerdi.
İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19’un yeni varyantı EG.5 (Eris) virüsü dünyada bazı ülkelerde yayılmaya ve paniğe neden olmaya başlarken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den rahatlatan açıklama geldi.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez 80 yaş ve üstü kişilerin kendilerinden sorumlu hekime emanet edileceği Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerini (YAŞAM) 54 ilde, 180 sağlık tesisinde hizmete sundu.
İncelemelerde Başkan Metin'e başkan yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ve Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık da eşlik etti.
Rize’de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki ve özel yurtlardaki görev yapan personellere yönelik 'Gençlerle Çalışmak' semineri düzenlendi.
Duyanları şok eden kötü bir olay yaşandı. Konya'da yaşayan 19 yaşındaki İlayda Ç. ve 18 yaşındaki Latife Nur Ş., hayatlarına son verdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı uygulamasının normal takvimiyle başladığını bildirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Koca, "Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz." dedi.
Sinop'ta, serinlemek için girdiği denizde kaybolan ve bir hafta sonra cansız bedenine ulaşılan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.
Çaykur Rizespor İngiltere Premier Lig ekibi Nottingham Forest'ta forma giyen Jonjo Shelvey’i kiralık olarak transfer etti.
Çaykur Rizespor CSKA Moskova forması giyen 24 yaşındaki Arjantinli santrafor Adolfo Gaich’i kiralık olarak kadrosuna kattı.
Trabzon'da, evliliklerinde 57 yılı geride bırakan Cengiz ve Şükriye Alpaslan, coğrafi işaretli Sürmene bıçağı üretiminde de birbirine destek oluyor.
Bursa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Güler Kılıç, okul çağındaki çocuklarda görülen göz bozukluklarının okul başarılarında düşüşe sebep olabilme ihtimaline karşı çocukların yılda bir kez göz muayenesinden geçilmesi gerektiğini bildirdi.
Samsun'da silah tehdidiyle doktoru kaçıran şüpheli, adliyeye sevk edildi.
