832 yıllık camide Kurban Bayramı namazı kılındı
06.06.2025 - 07:26Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.
- 0
- 0
- 652
Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.
Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Karabük ve Bartın'daki camilerde Kurban Bayramı namazı eda edildi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan bu süreç, bizim bu bayramdaki heyecanımızı biraz daha artırdı." dedi.
Kurban Bayramı tatili boyunca Rize ile Trabzon arasında seyahat edecek vatandaşlar için dolmuş sefer saatleri netleşti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'yi Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren yolu işleticisi, kullanıcısı durumuna getirdiklerini söyledi.
Zonguldak merkezli 4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5’i tutuklandı.
Samsun’da 3 yaşındayken disleksi teşhisi konulan Dilara Ayar (24), kendi yaşam mücadelesini mesleğine dönüştürdü.
KARABÜK'ün tarihi dokusuyla yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak noktası olan Safranbolu ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde otel, han ve tarihi konaklarda rezervasyon oranları yüzde 70’e ulaştı. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer alan ilçede bayram tatili boyunca tonlarca coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumunun satılması bekleniyor.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 97 artarak 54 bin 607’ye yükseldi.
Bartın'da yaklaşık 15 yıl önce kayalıklardan denize atlarken felç kalan Caner Cem Martı, zorluklar karşısında yılmayarak internette kendisine açtığı alanla hayata tutundu.
Samsun'un Alaçam ilçesinde 23 bin 800 dekar alanda çeltik ekimi gerçekleştiriliyor.
Çorum'daki okullarda görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara elektronik sigaranın zararları ve bu konudaki yasal düzenlemeler hakkında eğitim verildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 2024-2025 akademik yılının sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a gelerek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığında kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplantıya katıldı.
Ordu’da emekli marangoz Salih Sağlam (83), Titanik, Savarona, Bandırma Vapuru, Ertuğrul Fırkateyni, Gülcemal Gemisi ve İngiliz Kraliyet Donanması’nın savaş gemisi HMS Victory gibi dünyaca ünlü yat ve gemilerin maketini aslına uygun olarak yapıp, müzeye çevirdiği atölyesinde sergiliyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, partilerine yönelik kayyum iddialarına tepki göstererek, "Bizim gücümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık nedeninden gelir. Bizi yok etmek için Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmek gerekir. Bunu da başarabilecek hiçbir güç yoktur." dedi.
Kurban Bayramı’nda vatandaşların en çok kullandıkları ürünler arasında olan poşetlerin satışında hareketlilik başladı.
Sosyal medyada çocuklar kendilerinden yaşça çok büyük kişileri örnek alıyor, özeniyor. En büyük görev ise ailelere düşüyor.
Medical Point Hastanesi Diyetisyeni Zişan Sobacı, sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaşarak özellikle mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları bulunanlar için kritik uyarılarda bulundu.
TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehirde etkili olan şiddetli yağışın neden olduğu sel ve su baskınlarının ardından kurmaylarıyla birlikte Afet Koordinasyon Merkezi’nde kriz toplantısı gerçekleştirdi.
