Türkiye'de son 1 yılda 39 hastaya kalp nakli yapıldı
30.09.2023 - 11:59Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 1 yılda 39 hastaya kalp nakli yapıldığını bildirdi.
- 0
- 0
- 3626
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 1 yılda 39 hastaya kalp nakli yapıldığını bildirdi.
Amasya’nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında 1 Ekim Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Halil İbrahim Pehlivan, bu zorlu maçta kendilerine güvendiklerini söyledi.
Rize’nin Pazar ilçesinde meydana gelen kazada takla atan araç uçuruma düşmekten ağaçlar sayesinde kurtuldu. Kazada 4 kişi yaralandı.
Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Karadeniz’de bu yıl fındıkta meydana gelen rekolte azalışının yüzde 15’nin nedeninin kahverengi kokarca gibi zararlılar olduğunu söyledi.
Çorum'da boşandığı eşini bıçakla öldüren zanlı tutuklandı.
Prof. Dr. Servet Altay, kalp krizi geçiren hastalarda ilk 2 saatin kritik eşik olduğunu, bu süreçte yapılan müdahalelerin ölüm oranlarını ve ileriki dönemlerde yaşanabilecek kalp rahatsızlıklarını asgari seviyeye düşürdüğünü söyledi.
İstanbul Beyoğlu'nda bir parkta ölü bulunan tiyatro ve dizi oyuncusu Seda Fettahoğlu, memleketi Giresun'un Tirebolu ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı. İstanbul'dan memleketi Tirebolu’ya getirilen Fettahoğlu’nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.
Trabzon’da, Türkiye Adalet Akademisi tarafından ceza adalet sisteminin güçlendirilmesi ve yargı mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlallerinin önlenmesi konusunda kapasitelerinin arttırılması hedefiyle "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar" ve "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" konulu eğitim başladı.
Artvin’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 21 kök Hint keneviri ile 2 kilo 15 gram kubar esrar ele geçirildi.
Emrullah Topaloğlu'nun Almanya’dan Türkiye’ye getirdiği 2 çocuğunu hemen okula yazdırmasına rağmen eşinin açtığı davada mahkeme, çocukların Türkiye'ye gittikleri için eğitimlerine devam edemedikleri gerekçesiyle velayeti anneye verdi.
Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım'da sona erecek.
Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı apartmanın girişinde doğal gaz patlaması sonucu yangın çıktı, 1 kişi yaşamını yitirdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortahisar İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli Sinan ve Erhan Saraç kardeşler, yangın, trafik kazası ve doğal afet gibi olaylarda vatandaşa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde aralıklarla devam eden ve bazı bölgelerde etkisini artıran sağanak, su baskınlarına neden oldu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de çeşitli incelemelerde bulundu.
Çorum'da boşandığı eşi tarafından bıçaklanan kadın, ağır yaralandı.
İstanbul Şirinevler'de bir binada patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada olay yerine çok sayıda sevk edildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, yaşanan patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Bir kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır toplam 4 kişi de yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi. Öte yandan patlama anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
Karadeniz fıkralarına ve türkülerine konu olan Oflu ile Bayburtlunun atışmalarını aratan ‘Bayburtlular bizi istemiyor, o nedenle ahırımızı yaktılar' iddiası.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) arasında sağlık ve eğitim alanında iş birliği anlaşması yapıldı.
