21 günlük yürüyüşünün ardından Rize’ye ulaştı
28.07.2023 - 22:40Emekli olduktan sonra Türkiye’yi dolaşmaya karar veren Necip Kökerer, 21 günlük yolcuğunun ardından Rize’ye ulaştı.
- 0
- 0
- 4734
Emekli olduktan sonra Türkiye’yi dolaşmaya karar veren Necip Kökerer, 21 günlük yolcuğunun ardından Rize’ye ulaştı.
Kahverengi kokarcaya karşı biyolojik mücadelede kullanılan yumurta parazitoidi olan trıssolcus japonıcus doğaya salındı.
Trabzon için fındık toplama başlangıç tarihi sahil kesimi için 12 Ağustos, orta kesim için 19 Ağustos, yüksek kesim için ise 26 Ağustos olarak belirlendi.
Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Rizeli şarkıcı Murat Köse, yeni albümünü dinleyicilerin beğenisine sundu.
Dr. Güven Özdemir, "Tüm dünyada bir olağanüstü hal ilan edilmeli. Fosil yakıtları nasıl en aza indirebiliriz, yenilenebilir enerjiyi artırırız bu düşünülmeli. Bu, her yıl yapılan Birleşmiş Milletler toplantıları ile olmuyor." dedi.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un futbolcusu Oğuz Ceylan, iyi bir takım oluşturup, ligde kendilerinden söz ettirmek istediklerini söyledi.
Türkiye'nin 6 aylık hamsi ihracatı, rekolte düşük kalmasına karşın geçen yıla oranla değerde yüzde 7 artarak 5 milyon 823 bin 665 dolara ulaştı.
Trabzon'un Maçka ilçesinin Yazlık mahallesinde Türk oba çadırı kültürüyle müşterilerine hizmet veren Salih Kantarcı ve eşi Ayşegül Kantarcı, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Rize'de 12. 'si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için 10 farklı ülkeden gelen dansçılar rafting ve tahta arabalar ile yarıştılar.
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesindeki yaylalar, dünyaca ünlü İsviçre Alplerini andıran görüntüsüyle görsel bir şölen sunuyor. Yaylalardaki renkli yaşam havadan dronla görüntülendi.
Türkiye'de avlanan deniz salyangozu, yılın ilk yarısında 7 milyon 954 bin 242 dolar kazandırdı.
Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Hüseyin Kadıoğlu, ortalama 60 derece eğimli dik yamaçta bulunan yolu olmayan evine yük taşıma sorununu kendi geliştirdiği raylı sistem ile çözdü.
Trabzon'un Sürmene ilçesinde ailesinden kalan 13 dönümlük araziyi yıllar içerisinde endemik ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiği meyve bahçesine dönüştüren İsmail Çelik, yılda yaklaşık 2 ton mavi yemiş (blueberry) üretiyor.
Pokut yaylası Karadeniz'in en güzel yaylalarından biridir.
Rize’nin Derepazarı ilçesinde seyir halinde ki iki tır birbirine çarptı. Kazada bir kişinin yaralandığı öğrenildi.
Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammed Köse, Alanya’da ikamet eden Karadenizlilerin Rize-Artvin Havalimanına direkt uçuş taleplerinin olduğunu söyledi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını öğrenen adaylar için üniversitelerde 1 milyon 111 bin kontenjan bulunuyor.
Artvin’in Arhavi ilçesinde bir lokantada unutulan ve içerinde 150 bin dolar ve ziynet eşyalarının olduğu çanta işletme sahibi tarafından fark edilerek sahibine teslim edildi. Çantasına kavuşan kadın gözyaşlarına boğuldu.
Giresun Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Plajlar Bölgesi 1. Etap Projesinin ve belediye sosyal tesislerinin açılışı gerçekleştirildi.
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Kadırga Yaylası'nda düzenlenen Otçu Şenliğine gelen seyyar satıcıya ait minibüsün frenleri tutmayınca yamaçtan hızla aşağıdaki yola düştü. Kazada 1'i ağır, 3 kişi yaralandı.
