Eriyen kar suları Karadeniz’in rengini değiştirdi
15.03.2025 - 13:28Kastamonu'da eriyen kar suları, Karadeniz'in renginin değişmesine neden oldu.
- 0
- 0
- 1754
Kastamonu'da eriyen kar suları, Karadeniz'in renginin değişmesine neden oldu.
Karabük'te iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Kent Tarihi Müzesi, Roma döneminde Paflagonya bölgesinin başkenti olan Pompeiopolis'in tarihine ışık tutuyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, hava sıcaklığının artmasıyla karların erimesi sonucu Karadeniz'de heyelan riskinin arttığını söyledi.
Samsun'da yengesi Şehri Bakar (23) tarafından öldürülen Murat Bakar'ın (33) babası Mustafa Bakar (74), cinayeti işlediğini itiraf eden ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan gelininin olaya önderlik ettiği ancak tek başına gerçekleştiremeyeceğini söyledi.
Rize İHH İl Temsilcisi Muhammet Ekşioğlu, Rize Takip Basın Medya Şirketi'ni ziyaret ederek, İHH'nın çalışmaları ve Rize'deki yardım faaliyetleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Sigarada ÖTV oranını yüzde 53,5’ten yüzde 50’ye düşüren ve maktu vergi tutarı 8,39 TL’den 10,50 TL’ye yükselten düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi.
Artvin'de uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
Trabzon'un Of ilçesinde, "Milli Şuur" konulu konferans organize edildi.
Ordu'da restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Eskipazar Camisi ibadete açıldı.
Ordu'nun Ünye ilçesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla resim sergisi açıldı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif gümrük vergisi politikalarının sonuçlarına ilişkin endişeler, jeopolitik risklerle artan belirsizlik ve merkez bankalarının alımları altının ons fiyatını 3 bin doları üzerine taşıdı.
Ülke genelinde 18 Mart Salı gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak, çarşamba günü ise sıcaklıklar 10-15 derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek.
Sürmene Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene için altyapıdan üstyapıya birçok yatırımın hayata geçirileceğini vurguladı. Genç “Ekonomik zorluklar elbette var ama biz bahane üretme makamında değiliz, çözüm üretme makamındayız” dedi.
Zonguldak’, dün 32 derece ile yine Türkiye’nin en sıcak yeri oldu. Önceki gün kentin Devrek ilçesinde hava sıcaklığı 31,4 derece ölçülmüştü.
Ordu'da restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Eskipazar Camisi ibadete açıldı.
Artvin'de uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
Çaykur Rizespor'un forması giyen Muhammet Taha Şahin ve Samet Akaydin, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna çağrıldı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Trabzon Tıp Fakültesi ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesince 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hekimliğin, insan yaşamına doğrudan hizmet eden bir meslek olduğunu belirterek "Hekimin vazgeçilmezliği vardır. Tarih boyunca hekimler bu misyonları ile öne çıkmışlardır” dedi.
